hotness 0
News

The War Z pikt een graantje mee van DayZ's succes

Gepost door

 In een weinig verrassend nieuwsbericht werd de MMORPG The War Z aangekondigd door Hammerpoint Games. Het spel is reeds sinds 2009 in ontwikkeling, maar toont verdacht veel gelijkenissen met de populaire ArmA II mod, DayZ. 

Terwijl DayZ dagelijks duizenden nieuwe spelers aantrekt komt nu dus een eerste developer met een gelijkaardig spel op de proppen. De vraag blijft, of het spel dat ze presenteren ook aan de verwachtingen van de gamer zullen voldoen. Bij IGN is reeds een kort interview verschenen naar aanleiding van de aankondiging van het spel. Hierbij spreekt Sergey Titov over een last minute aanpassing die door DayZ geïnspireerd werd; voorheen moest de speler areas unlocken om verder te raken in de grote wereld, terwijl die nu volledig open is van begins af aan. Door nota's, dagboeken en dergelijke te doorzoeken, achtergelaten door andere spelers of NPC's, kunnen ze informatie verzamelen en quests opstarten. Spelers kunnen zodoende wel valstrikken opzetten door notities achter te laten, dus opletten is de boodschap. Het succes van DayZ was voor Hammerpoint alleen maar een bevestiging dat hun idee van een open wereld zombie game wel degelijk een succes kon zijn.

Natuurlijk zal de link naar DayZ voortdurend gelegd worden. De makers van The War Z zijn zelf ook fans van DayZ en vonden de sfeer van het spel, waar je naast de zombies vooral moet opletten voor andere spelers, exact wat ze in The War Z ook wilden bereiken. Sergey vertelt dat het werkelijke verschil ligt in het feit dat The War Z een standalone game is die van de grond af ontwikkeld werd om een zombie-doordrongen wereld te tonen waarbij de speler zich volledig kan inleven, terwijl DayZ een mod is van een militaire simulator. Naast de beingwereld "Colorado" zullen later ook nieuwe werelden vrijgegeven worden die op steden zoals New York, Los Angeles en Parijs geïnspireerd zullen zijn en gratis ter beschikking zullen gesteld worden.

Een andere feature van het spel zijn een speciale soort zombies die een soort stamcellen dragen waarmee zombies kunnen genezen worden. Deze zijn waardevol en zullen een belangrijke rol spelen in het spel. In groep spelen om zo snacht's een stad te raiden en clans vormen is ook een onderdeel van het spel. Je zal zal in beide modes ook een wapen hebben vrij vroeg in het spel. Zombies lopen iets trager dan een speler en je kan jezelf in een huis barricaderen als je door zombies achterna gezeten wordt. Zombies kunnen je ook ruiken in het spel, maar je kan een busje met zombie geur kopen om hieraan te ontsnappen.

Het overlevingsaspect is ook sterk aanwezig. Je zal drank, voeding en medische spullen nodig hebben. Als je gebeten bent door een zombie zal je geïnfecteerd raken en moet je het voornoemde vaccin zien te bemachtigen wil je zelf niet in een zombie transformeren. Er is ook een dag- en nacht cyclus, maar die zijn slechts enkele uren van de werkelijke tijd, en je moet slapen of rusten om je stamina te vervolledigen. Je zal zo snacht's en overdag kunnen spelen ingame. In safe settlements is PvP trouwens niet verboden, maar je zal wel achterna gezeten worden door NPC's die de settlement bewaken.

Het spel zal een normal mode bevatten; hierbij zal je karakter's inventory een tijdje niet beschikbaar zijn. In hardcore mode zal je karakter voorgoed sterven en verlies je alles, ook de skills die je via experience hebt unlocked. Naast de normale bugfixes zullen frequent ook nieuwe wapens, items, karakters een heuse spelwerelden als gratis content vrijgegeven worden. Er is geen maximum level in dit spel, het doel is namelijk zo lang mogelijk overleven. Het spel zal ook herinneringen bevatten die je, wanneer je ze terugvindt, kan naspelen in co-op mode met vrienden.

Als laatste werd meegegeven dat de prijs rond de 30 euro zal hangen en dat het spel dus zonder maandelijkse kost te spelen is. Er zal de optie zijn om voedsel, drank of medische zaken te kopen ingame door ofwel gold coins te verzamelen door stamcellen te verkopen aan vendors, of je kan ze gewoon met echt geld kopen ingame.

0 reacties op "The War Z pikt een graantje mee van DayZ's succes"