hotness 0
News

Twitch speelt Pokémon met duizenden tegelijk

Gepost door

Zolang de Pokémon-franchise bestaat wordt er moord en brand geschreeuwd om een MMORPG met de kleurrijke monstertjes in de hoofdrol. Tot op heden is het er, behalve wat fan made versies, nooit van gekomen. En als we nu op Twitch kijken is dat misschien maar goed ook.

Op de streamingwebsite loopt nu namelijk een geëmuleerde versie van Pokémon Red, waarin de spelers middels commando's aan een IRC-bot de speler besturen. Hoewel het idee zou kunnen zorgen voor een leuke manier om samen Pokémon te spelen met je vriend aan de andere kant van de aardkloot, pakt het in de praktijk wat anders uit.

Omdat iedereen commando's naar de speler kan sturen loopt het pixelige poppetje als een dronken zeeman rond door de Kanto regio, hetgeen niet erg effectief, maar wel uiterst grappig is. Op moment van schrijven hebben de spelers wereldwijd het voor elkaar gekregen om Vermillion City en de derde gym te bereiken, ondanks de vele spelers die de chat aan het trollen zijn. Als je interesse hebt mee te spelen kun je op de bronvermelding klikken om naar de stream gestuurd te worden. Wees echter gewaarschuwd dat het uiterst hectisch is, iets wat onderstaande afbeelding illustreert.

0 reacties op "Twitch speelt Pokémon met duizenden tegelijk"