Two PM Studios doneert gedeelte van opbrengsten The Thin Silence aan goed doel

The Thin Silence
27/04/2018
niet beschikbaar
nee
PC

Een videogame koop je natuurlijk omdat je het wilt spelen. Wie The Thin Silence koopt, haalt echter niet enkel een nieuw spel in huis maar steunt ook, bedoeld of onbedoeld, goed doel Checkpoint. Ontwikkelaar Two PM Studios doneert namelijk tien cent van elke verkoop aan die organisatie.

Checkpoint is een organisatie die mensen met mentale problemen helpt met behulp van videogames, hetgeen dus mooi aansluit op de thematiek van The Thin Silence, die onder andere depressie behandelt. Toch was dit origineel niet de opzet voor de game.

''Toen we begonnen met het maken van The Thin Silence, wisten we niet dat we een game over mentale gezondheid gingen maken,'' vertelt Technical Director Ben Follington. ''Het zat me niet lekker dat dat het hoofdthema zou zijn gedurende de ontwikkeling. Er is een hoop schaamte en angst verbonden met het openlijk spreken hierover. Videogames moeten immers ''leuk'' zijn. Het aanschouwen van wat Checkpoint deed was deels de reden dat ik dacht dat we dit konden doen en dat we een statement konden maken met ons perspectief.''

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner