hotness 0
News

Ubisoft deactiveert Assassin's Creed: Unity en Far Cry 4 codes op Uplay

Gepost door

Ubisoft heeft digitale exemplaren van Far Cry 4 en Assassin's Creed: Unity uit de Uplay-bibliotheek van een aantal gebruikers verwijderd, zo melden verschillende gedupeerde gamers.

De keys in kwestie zouden zijn verkregen via G2A, een webwinkel die downloadcodes voor games aanbiedt tegen spotprijzen. G2A heeft echter een twijfelachtige reputatie en zou met regelmaat keys van gamers inkopen die frauduleus verkregen zijn. Hierdoor zouden de prijzen kunstmatig laag liggen.

Hoewel nog niet bevestigd, schijnt het dat ook andere games die in het verleden via G2A gekocht zijn verwijderd worden, waaronder Watch_Dogs. Geld terug eisen bij Ubisoft levert echter weinig op, aangezien die verwijzen naar G2A om geld terug te krijgen.

Een woordvoerder van Ubisoft heeft gereageerd op de commotie en liet het volgende weten: ''We deactiveren regelmatig keys die frauduleus verkregen en doorverkocht zijn. In dit geval zijn we op dit moment de oorsprong van de fraude aan het onderzoeken en we zullen onze klanten informeren zodra we iets hebben om te delen. In de tussentijd zouden klanten de verkoper waar ze de key van gekocht hebben moeten benaderen.''

Dit is niet de eerste keer dat G2A keys gedeactiveerd worden. Even rondspeuren op internet leverde onze redactie talloze voorbeelden van gedupeerde gamers op. Devolver Digital, uitgever van onder andere Serious Sam, heeft zelfs G2A publiekelijk aan de schandpaal genageld.

 

 

0 reacties op "Ubisoft deactiveert Assassin's Creed: Unity en Far Cry 4 codes op Uplay"