Ubisoft kondigt zijn eigen battle royale game aan

Dat de hoogtijdagen van de battle royale game al lang en breed gepasseerd zijn, daar is iedereen het vermoedelijk wel over eens. Maar Ubisoft heeft gekozen voor een beter laat dan nooit-aanpak en introduceert daarom nu Hyper Scape.

Als zijnde een battle royale-spel heb je waarschijnlijk al een idee van wat Hyper Scape je gaat bieden. Honderd spelers op √©√©n map die alsmaar kleiner wordt, loot die je moet verzamelen en landen waar je wilt, kennen we allen van PUBG, Warzone, Apex en Fortnite. Maar er zijn ook vernieuwingen.

Zo zijn er bijvoorbeeld hacks, welke je karakter unieke krachten geven. Hierbij kun je denken aan een oproepbare muur of een verdedigende balvorm. Deze hacks liggen op het slagveld en kunnen (net als wapens) gestapeld worden om een sterkere variant te krijgen. Grondig zijn loont dus.

Meer dan de grote vier royale-games van nu, focust Hyper Scape zich op zijn open wereld en verticaliteit. Spelers worden de lucht in geslingerd en kunnen je van alle kanten uit aanvallen. Wees echter niet triest als je sterft, daar je teamgenoten je terug kunnen halen en je als een echo deel kunt blijven nemen. Verder is er eens de map op zijn kleinst is een kroon te vinden. En een speler die deze 45 seconden lang in bezit kan houden, wint zelfs als andere spelers nog leven. Je hebt hierdoor meerdere manieren om als winnaar uit de bus te komen.

Het belangrijkste waarmee Hyper Scape is onderscheid is echter niet in de game te vinden, maar op Twitch. Met de Crowncast-extensie kunnen spelers de matches van streamers waar ze naar kijken be√Įnvloeden. Ze kunnen bijvoorbeeld stemmen op wat voor evenement op de map plaatsvindt, zoals oneindige ammunitie. Twitch is sowieso heel belangrijk voor Hyper Scape op dit moment, daar je n√ļ en tot 7 juli via Twitchdrops toegang kunt krijgen tot de technische test die op dit moment loopt.

‘’We hebben iets heel unieks gecre√ęerd door de nadruk te leggen op plezier en intensiteit tijdens de spelervaring. We zijn erg enthousiast om spelers de game te laten uitproberen en kunnen niet wachten om te horen wat ze ervan vinden’’, aldus Graeme Jennings, Senior Producer van Hyper Scape. ‘’Maar dit is nog maar het begin. Hyper Scape is een universum dat is gebouwd om te blijven groeien, en zelfs tijdens de technische test krijgen spelers dit te zien.’’
 
‘’Wat Twitch zo uniek maakt, is de realtime betrokkenheid tussen onze streamers en hun fans. Traditioneel geven kijkers commentaar op de gameplay, maar met Hyper Scape maken kijkers actief deel uit van de spelervaring van de streamer’’, zegt Sharmeen Browaren Chapp, Community VP van Twitch. ‘’Het feit dat fans nu rechtstreeks invloed uitoefenen op wat er in de game gebeurt, cre√ęert een geheel nieuwe ervaring.”

Ben je na deze berg tekst benieuwd naar Hyper Scape? Mooi! Dan hebben wij maar liefst drie videos die je kunt kijken.
 

                                   
Discord

Hot
Enquête
Veel
25%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 44 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner