hotness 0
News

Ubisoft stopt community logo in Assassin's Creed: Valhalla

Gepost door

Na de stuitende beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de studio's van Ubisoft was het internet, althans voor enkele dagen, volledig in rep en roer. En weinig plekken waren vocaler dan die waar fans van Assassin's Creed samen kwamen.

De reden hiervoor is dat ontwikkelaars van Assassin's Creed-games voortdurend op weerstand stuitten wanneer ze grote rollen voor vrouwen wilden wegleggen in de games. Vrouwen zouden ''niet verkopen'' aldus marketingteams die creatieve beslissingen aan banden legden. De AC-community nam hier aanstoot aan en besloot met een initiatief genaamd Assassin's Creed Sisterhood aandacht te vragen voor de belangrijke dames binnen dit universum, zoals Evie, Aveline en Kassandra, compleet met een eigen logo.

Dit logo, het standaard AC-logo met een slang eromheen, is nu door Ubisoft toegevoegd als een tatoeage die je kunt dragen in Valhalla. Hiermee wil het bedrijf laten zien dat ze het initiatief niet enkel erkent, maar er ook achter staat. De systematische problemen binnen de organisatie zijn hiermee natuurlijk niet opgelost, maar alle beetjes helpen.

 

0 reacties op "Ubisoft stopt community logo in Assassin's Creed: Valhalla"