Uitgever Chaos Saga biedt alsnog excuses aan voor stelen assets

Chaos Saga
15/11/2016
MMORPG
nee
PC

Afgelopen november verscheen een game met allicht de kortste levensduur aller tijden. Chaos Saga, een MMORPG van uitgever Braeve, werd al na 24 uur uit de lucht gehaald, toen bekend werd dat de game assets van MMORPG Final Fantasy XI had gelicht.

Nadat de diefstal wereldkundig werd, was Braeve er vlug bij om excuses te maken aan de spelers en aan werknemers van betrokken bedrijven waar ze mee samenwerken. Van formele excuses richting Square Enix kwam het echter maar niet. Nu, negen maanden na het feit, hebben zowel de uitgever als service provider DMM Games alsnog Square Enix hun verontschuldigingen aangeboden.

Hun excuses gingen gepaard met een uitleg over wat er volgens hun is voorgevallen. In de verklaring wordt met de beschuldigende vinger gewezen naar ontwikkelaar Lingyao, die verantwoordelijk was voor Chaos Saga, en de Final Fantasy XI-assets ontvreemde. DMM Games en Braeve trekken echter niet het boetekleed aan, maar stellen dat het hun taak was om de game te inspecteren voor de release. Naar eigen was er echter onvoldoende personeel beschikbaar om dit te bewerkstellingen.

Bron: NeoGAF

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner