Update: PUBG Corp gaat achter Chinese knock-off van hun game aan

Knives Out
Third-person shooter
ja
iPhone

Afgelopen vrijdag konden jullie lezen over uitgever NetEase, die door PUBG Corp voor de rechter wordt gesleept voor een spel genaamd Rules of Survival, die zij bestempelen als een kloon van hun multiplayersensatie. NetEase heeft echter niet één, maar twéé PUBG knock-offs heeft gemaakt, die beiden onderdeel van de aanklacht uitmaken.

Origineel kozen we ervoor enkel Rules of Survival in ons bericht aan te halen, aangezien zuster-game Knives Out nagenoeg identiek lijkt te zijn en de aanklacht in beide gevallen hetzelfde is. Gezien de publiciteit die deze aanklacht nu krijgt, vonden we het echter nodig om dit even op onze homepage te benadrukken. Aan de strekking aan de aanklacht en de inhoud van het originele nieuwsbericht – die je hieronder kunt lezen – verandert echter verder helemaal niets.

Origineel bericht:

Als iets succesvol is, dan is of komt er een goedkope Chinese kopie van. Zo ook van de succesvolste game van 2017: PlayerUnknown's Battlegrounds. PUBG Corp is echter niet van plan om dat zomaar over hun kant te laten gaan. Het bedrijf sleept daarom ontwikkelaar NetEase voor de rechter.

Zoals je kon verwachten is hetgeen waarvoor NetEase aangeklaagd wordt plagiaat, oftewel het kopiëren van andermans werk en het laten doorgaan voor jouw eigen creatie. PUBG Corp stelt in hun aanklacht dat Rules of Survival weinig meer is dan een reskin van hun spel, iets wat ze nader toelichten in een juridisch document van maar liefst 155 pagina's, die je hier kunt lezen, en die onder andere onderstaande foto's als bewijsmateriaal aandraagt:


Of deze afbeeldingen voldoende blijken om een rechter te overtuigen kan enkel te toekomst uitwijzen, maar het valt niet te ontkennen dat Rules of Survival in ieder geval geïnspireerd is door de IP van PUBG Corp. Dat kan echter van wel meer games gezegd worden, zoals rivaal Fortnite, en is niet bepaald voldoende om een rechtszaak aanhalig te maken. NetEase gaat volgens PUBG Corp echter nog een stapje verder.

Niet enkel kun je in Rules of Survival een koekenpan gebruiken als wapen óf bescherming (iets waar PUBG berucht om is), maar je krijgt zelfs de term Winner Winner Chicken Dinner te zien. En zoals trouwe spelers van PlayerUnknown's Battlegrounds je zullen kunnen vertellen, is ook dit regelrecht overgenomen van die game.

In het document stelt PUBG Corp dat grote delen van het spel, zoals uitrusting, gameplay en locaties ''duidelijk geïnspireerd tot regelrecht gekopieerd zijn''. Het bedrijf eist daarom dat alle werkzaamheden die gerelateerd zijn aan de game worden stopgezet én dat het bedrijf een schadevergoeding van ruim drie ton toegewezen krijgt.

Of de rechtszaak zin heeft is overigens maar de vraag. Chinese bedrijven trekken zich over algemeen bar weinig aan van het Amerikaanse rechtssysteem en de uitspraken die het doet. De uitspraak kan echter wel gebruikt worden om Apple en Google te dwingen om de games uit hun winkels te verwijderen.

Bron: InsideGamer

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner