hotness 0
News

Upsilon Circuit krijgt een complete make-over

Gepost door

Het is ruim anderhalf jaar geleden sinds we voor het laatst schreven over Upsilon Circuit. In deze game wordt het permadeath-principe naar een heel nieuw level gebracht, doordat iedere speler slechts een keer de game mag proberen. Ben je dood? Dan is het verhaal permanent over.

Deze perma-permadeath game zou de ultieme streaminggame moeten zijn, doordat kijkers a lá Twitch Plays Pokémon direct betrokken zijn bij de speelsessie, al werken ze spelers ditmaal juist tegen. Een geweldig concept, maar wel eentje waar we al tijden niets meer over gehoord hebben.

Uit navraag bij de ontwikkelaars van de game blijkt waarom: Upsilon Circuit gaat terug naar de tekentafel nadat de Indiegogo-campagne geen succes was. ''We besloten uiteindelijk de Indiegogo-campagne na een paar weken stop te zetten, wat heel wispelturig aanvoelt, maar wat na lang wikken en wegen de beste beslissing bleek voor ons als mensen en hopelijk ook voor de game,'' aldus Alix Stolzer van ontwikkelaar Robot Loves Kitty's. Als puntje bij paaltje komt is het zo dat we mensen geen geld afhandig wilde maken voor wat uiteindelijk een gratis game zou zijn.''

Moge het duidelijk zijn, het hart van deze ontwikkelaar zit ieder geval op de juiste plek. Helaas loopt echter vaak niet alles zoals gepland, en daar ontkomt ook Upsilon Circuit niet aan. ''We bereikten op een gegeven moment een punt waarop de schaal van de game uit de hand was gelopen en waarbij ons team te groot was geworden om door te gaan zonder een grote investeerder, iets wat we op dit moment niet willen. Calvin en ik zijn bezig met verhuizen naar een plek die veel goedkoper is, al komt het niet in de buurt van onze boomhut in het bos, en een paar kleinere games maken terwijl we Upsilon Circuit gaan herzien, zodat we het wel werkelijk af kunnen maken.

 

0 reacties op "Upsilon Circuit krijgt een complete make-over"