hotness 0
News

Vader Immortal: A Star Wars VR Series komt naar PSVR

Gepost door

De drie episodes van Vader Immortal, evenals de Lightsaber Dojo's, zullen als één bundel naar de PSVR-bril komen. Dit is ter ere van Star Wars-dag onthuld op US PlayStation Blog.

Vader Immortal ligt de focus op, zoals de naam stiekem al weggeeft, ongetwijfeld het bekendste karakter uit het Star Wars-universum. Spelers krijgen echter niet de controle over de Skywalker zelf. In plaats daarvan spelen ze een smokkelaar op planeet Mustafar, die het pad van de Sith Lord kruist.

Wat Vader Immortal onderscheidt van vele andere Star Wars-games, is dat het beschouwd wordt als canon. Het verhaal speelt zich af tussen Revenge of the Sith en A New Hope en brengt je oog in oog met de welbekende schurk.

Wanneer Vader Immortal naar PSVR komt is nog even de vraag, maar daar men in de blogpost spreekt van meer informatie ''in de komende maanden'' lijkt een release in het najaar waarschijnlijk.


De blogpost bevat overigens meer dan enkel informatie. Mark S. Miller, Excutive Creative Producer van de game, geeft ook een kijkje achter de schermen met enkele anekdotes. ''Ons doel was om een nieuw en uniek verhaal over een van de beruchtste schurken in het heelal te vertellen. We wilden jullie in de wereld van Star Wars brengen op een manier die enkel mogelijk was met verhaaltelling in VR. Dit zou jou in het midden van de actie stoppen om te binden met de geweldige karakters terwijl je acties het verhaal vorderen.

Voor Vader Immortal werkte ik met de Lucasfilm Story Group om Star Wars-verhalen te maken voor feature films. Nu was onze taak om diezelfde technieken en zorg die we na de films brachten in een nieuwe vorm van verhaalvertelling te gieten. Natuurlijk is kwaliteit fundamenteel voor een merk als Star Wars. We hebben onszelf dagelijks gedreven om high quality visuals, geluid en aantrekkelijke interactiviteit te combineren op een manier die niet eerder geprobeerd of gerealiseerd was in VR. Om dit te doen, hebben we een team van mensen samengesteld met een uiteenlopende achtergrond in verhaalvertelling via film, games en animatie, key collaborators als ClutchPlay binnengehaald en de Unreal Engine 4 van Epic Games benut. Dit, samen met de hulp van Writer en Executive Producer David S. Goyer, heeft ons het pad voor ons project laten vinden.

Een van onze eerste ontmoetingen begon met een whiteboard. We hebben alles waarvan we dachten dat fans (en wijzelf) het het liefste wilden ervaren in het Star Wars-universum opgesomd. Een Lightsaber rondzwaaien stond bovenaan die lijst, maar we wisten dat als we dat gingen doen, we het juist moesten doen. We zijn door een hoop verschillende mechanics gegaan, zowel in-house als met onze partners van Ninja Theory, voor we op het punt aanbeland waren waarop je echt het gevoel had dat je een aanval blokkeerde, door metaal sneed of blasters afketste. We hebben constant getest en getweaked tot het juist was.''

0 reacties op "Vader Immortal: A Star Wars VR Series komt naar PSVR"