hotness 0
News

Valve gebruikt een AI om cheaters te vinden in Counter-Strike: Global Offensive

Gepost door

Counter-Strike is op DOTA 2 na de populairste game op Steam. En met zo'n grote groep spelers, kun je er op tellen dat er cheaters bij zitten die de game voor anderen verpesten. Valve hoopt deze cheaters eruit te pikken door een nieuwe AI.

Deze AI gaat wedstrijden analyseren terwijl ze gebeuren en zal aan de hand hiervan meldingen maken aan Valve, die vervolgens weer actie kan ondernemen tegen de spelers in kwestie. Zo hoopt het bedrijf met name Spin-bots aan te kunnen pakken.

Spin-bots zijn bots die de reguliere aimbots vervangen en spelers 360 graden zicht geven. Hierdoor krijgen ze een oneerlijk voordeel, daar ze een veel beter overzicht van de map hebben dan spelers die de game spelen zoals die hoort.

De onthulling van de bot gebeurde opvallend genoeg niet op Steam, maar op Reddit, waar een speler een suggestie deed om de bots uit te roeien middels hard-code, iets wat volgens Valve niet zou werken:

''Zo eerst het slechts nieuws: enige vorm van hard-coded detection leidt tot een race met de makers van cheats. Als ze ontdekken op welke manier je de cheat detecteert, komt het probleem terug. In plaats daarvan moet je het benaderen met machine-learning en die (voortdurend) trainen om het verschil tussen cheaters en normale en zeer goede spelers te herkennen.

Het proces van verwerking, training en het classifiseren van spelerdata zet heel wat druk op de hardware, wat betekent dat je wilt dat een andere machine dan de server het werk doet. En omdat we niet van tevoren weten wie dit soort cheat gebruikt, moet je matches in de gaten houden terwijl ze plaats vinden, vanuit het oogpunt van alle tien de spelers.

Er worden per dag ruim een miljoen Counter-Strike: Global Offensive matches gespeeld, dus om te voorkomen dat je achterloopt moet je een systeem hebben dat een demo van elke match kan verwerken vanuit het oogpunt van alle spelers, wat momenteel betekent dat je een datacenter nodig hebt dat duizenden CPU's kan ondersteunen.''

Hoewel Valve op Reddit over de toekomst spreekt, heeft het de AI al uitgerold, zij het een vroege build. Deze build heeft echter al meerdere detecties gedaan en doorgezet, met veelbelovende resultaten. Cheaters doen er dus verstandig aan om op hun hoede te zijn.

0 reacties op "Valve gebruikt een AI om cheaters te vinden in Counter-Strike: Global Offensive"