hotness 0
News

Verkoopcijfers PS4, Xbox One en Wii U tot op de dag van vandaag

Gepost door

De achtste generatie consoles was in november van het jaar 2013 compleet. De Xbox One, PlayStation 4 en Wii U waren alle drie op de markt te verkrijgen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is de vraag hoe de drie consoles er voor staan. VGchartz denkt ons in ieder geval op het gebied van verkoopcijfers uitsluitsel te kunnen geven.

Uit deze cijfers blijkt simpelweg dat sinds de lancering van de PlayStation 4 in november 2013, de console elke maand de best verkopende console van de drie was. Nintendo's Wii U bezet momenteel een stevige tweede plek en de Xbox One van Microsoft is hekkensluiter. Volgens de gegevens van VGchartz is de PlayStation 4 in augustus de 10 miljoen gepasseerd. De Wii U passeerde de 7 miljoen en de Xbox One wist net de 5 miljoen aan te tikken.

 

Qua actuele verkoopcijfers doet de PS4 het dus maandelijks het beste, terwijl de Wii U en Xbox One elkaar afwisselen als minst verkopende console. In mei, juni en juli in het jaar 2014 verkocht de Wii U beter dan de Xbox One. Alle andere maanden sinds november 2013 zijn voor de Xbox One positiever uitgevallen. In augustus leek de consument wat moeite te hebben om te kiezen tussen de Xbox One en Wii U, terwijl er ook een groot gedeelte van de consumenten zonder nadenken een PS4 hebben gehaald.

0 reacties op "Verkoopcijfers PS4, Xbox One en Wii U tot op de dag van vandaag"