Volgens Reggie is er plaats voor de 3DS en de Switch

Met de launch van de Nintendo Switch werden tal van vragen die gamers hadden over de console beantwoordt. Desondanks is er nog altijd onduidelijkheid over een aantal zaken. De Washington Post vatte daarom NoA CEO Reggie Fils-Aime bij de kraag en onderwierp hem aan een kruisverhoor.

Een van de onderwerpen die hierbij aan bod kwam, was hoe de Switch zich zou verhouden ten opzichte van de 3DS. Nintendo zei in het verleden al dat de Switch geen vervanger van de Wii U en 3DS zou zijn, maar gezien het feit dat Nintendo geen games meer ontwikkelt voor de eerste en ook geen Wii U's meer produceert, lijkt dat niet helemaal te kloppen.

Daar de Switch zowel een console als een handheld is, zou het in theorie ook de 3DS van de markt kunnen drukken. Volgens Reggie is dat echter niet het geval: ''De 3DS is een fantastisch apparaat met meer dan duizend games. Waar het zich mee onderscheid is het 3D-effect zonder het gebruik van een bril.

Maar hoe goed het apparaat ook is, je kunt er geen games als 'Legend of Zelda: Breath of the Wild op spelen.' De kracht vereist, niet enkel de rekenkracht, maar ook de graphics, zijn simpelweg niet beschikbaar op een Nintendo 3DS. Dat maakt het een ander soort ervaring. Dat is hoe ik deze twee systeem zou onderscheiden. We zien het gebeuren dat consumenten beide platformen willen en nodig hebben.

[...]

Het is het type games. En, met een Nintendo 3DS, kun je hem niet inpluggen en het tonen op een 50+ inch TV. Die thuiservaring die je overal mee naartoe kan nemen is een van de kenmerkende dingen van de Nintendo Switch. Het concept waarbij je nooit de game neer hoeft te leggen omdat je overal, altijd, kan spelen is iets waar je als gamer aan denkt en is een ervaring die je wilt hebben.''

Bron: Washington post

Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner