Voor eind dit jaar meer over standalone DayZ

Arma II
19/06/2009
First-person shooter, Strategy
ja
PC

 Dean Hall van Bohemia Interactive gaf in een interview aan Eurogamer mee dat er werk wordt gemaakt van een standalone DayZ en dat we hier zeker nog voor het eind van dit jaar meer nieuws over zullen te horen krijgen. Op dit moment heeft de maker van de populaire ArmA II mod reeds enkele gesprekken achter de rug met grote spelers op de gamesmarkt maar is nog geen beslissing gevallen.

Hall vertelt verder dat hij zich niet genoodzaakt ziet om bij de ArmA II engine te blijven en dat hij daarom dus ook met andere bedrijven rond de tafel gezeten heeft, al was het maar om de mogelijkheden te bekijken. Hij laat echter doorschijnen dat hij liever bij de engine van Bohemia Interactive blijft gezien de mod daar op gebouwd werd en dit heel wat tijd zou besparen. 

Verder wordt ook de vraag gesteld waarom DayZ nog niet standalone gegaan is, waarop Dean opmerkt dat hij en de mensen bij Bohemia erg druk in de weer zijn geweest om DayZ vooruit te helpen en draaiende te houden. De mod is uit zijn voegen aan het barsten, getuige de meer dan 600.000 verkochte ArmA II exemplaren die gamers aan hun collectie hebben toegevoegd puur om DayZ te kunnen spelen. 

Hall blijft er ook bij dat hij een Minecraft systeem de beste oplossing vindt voor zijn standalone game, in tegenstelling tot een kickstarter project wat reeds door aanhangers van de mod werd voorgesteld om het project te financieren.

Bron: Eurogamer

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner