Voormalige Blizzard-medewerkers starten Frost Giant Studios

Na Rob Pardo en Bonfire Studios, en Mike Morhaime's Dreamhaven is er nu wederom een nieuwe ontwikkelaar opgericht door mensen die voorheen Blizzard hun thuis noemden. Tim Morten en Tim Campbell bundelden hun krachten om Frost Giant Studios tot leven te brengen.

Morten ken je allicht als de Lead Producer van Strarcraft 2: Legacy of the Void. Voor zijn zes jaar durende avontuur bij Blizzard werkte hij echter onder andere voor Sony Santa Monica, Activision en Electronic Arts. Met zijn ervaring kan hij een industrieveteraan worden genoemd, wat dan ook deels de reden zal zijn waarom hij de rol van CEO gaat vervullen.

Campbell was ook een Lead Designer bij Blizzard, maar wel op een ander moment. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de campaign van Warcraft 3: The Frozen Throne. Hierna hielp hij met de oprichting van zowel SuperVillian Studios als FireForge, nam hij de rol van Design Director op zich bij System Shock 3 en was hij de Game Director van Wasteland 3 bij inXile Entertainment.

Met deze twee aan het roer en een hoop voormalige Blizzard-medewerkers in huis, is Frost Giant erin geslaagd om 4.7 miljoen dollar in investeringen binnen te halen, waarmee men een prototype wil ontwikkelen van ''een RTS voor een breder publiek'', onderzoek wil doen en verder wil uitbreiden. Wij zijn benieuwd.

''Real-time strategy-spelers zijn een ongelofelijk gepassioneerde community en ze verdienen niet enkel een geweldige nieuwe game, maar een die ze hun kunnen delen met hun vrienden. Een waardige opvolger bouwen kost tijd, maar we zijn ontzettend opgewonden en dankbaar om real-time strategy vooruit te mogen helpen bij Frost Giant Studios,'' aldus Morten.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
25%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 44 | 0 reacties

Games Headliner