hotness 0
News

Voormalige creative director van Sony Bend komt met enkele interessante uitspraken

Gepost door

De voormalig creative director van Sony Bend en de game Days Gone heeft in een interview met David Jaffe enkele interessante uitspraken gedaan over de game-industrie. Zo heeft John Garvin onder andere iets te zeggen over de rol die Metacritic speelt bij beslissingen van Sony en heeft hij een tip voor iedereen die franchises een langer leven gunnen.

In het langdurige interview met David Jaffe vertelt John Garvin dat Sony Metacritic uiterst belangrijk vindt. Het zou zelfs bepalend zijn voor het al dan niet doorzetten van een franchise. 'Wanneer je een creative director bent van een game die rond de 70 scoort op Metacritic, dan zul je niet voor lang meer de creative director van de franchise zijn', zo vertelt Garvin.

Het is algemeen bekend dat reviewscores belangrijk zijn. Ze bepalen namelijk mede of een game door een groot publiek gekocht gaat worden of niet. Hoge beoordelingen zorgen namelijk voor goede publiciteit en dat komt de verkopen ten goede. Over de verkopen zelf heeft Garvin ook nog wel wat te melden.

Hij adviseert gamers namelijk vaker de volle mep te betalen als ze een franchise een warm hart toedragen. Wanneer je dit doet, is de kans op een sequel aanzienlijk groter dan wanneer een grote groep gamers een uitverkoop afwachten of zelfs wachten tot het een PS+ titel wordt.

0 reacties op "Voormalige creative director van Sony Bend komt met enkele interessante uitspraken"