We Happy Few komt naar het witte doek

We Happy Few
2017
niet beschikbaar
nee
niet beschikbaar

We Happy Few is nog niet uit Early Access, maar desondanks heeft de game nu al een filmdeal te pakken. Dit heeft ontwikkelaar Compulsion Games aangekondigd via hun persportaal.

De We Happy Few-film zal gemaakt worden door Gold Circle Film (Pitch Perfect 2 & My Big Fat Greek Wedding) en dj2 (Rubicon & Skulls of the Shogun) en worden geproduceerd door Paul Brooks, Dmitri M. Johnson en Dan Jevons, terwijl Stephan Bugaj de rol van Executive Producer op zich neemt. 

Het initiatief voor de We Happy Few-film kwam van dj2's Dmitri M. Johnson, Stephan Bugaj en Dan Jevons, aldus Compulsion¬†Games Head of Development Guillaume Provost. ''Dmitri, Stephan en Dan benaderden ons enthousiast en met hele solide idee√ęn over hoe onze game naar een film vertaald kon worden, terwijl de dreiging, duistere humor en centrale thema's behouden blijven. We zijn dankbaar voor hoe zij en Gold Circle het project hebben opgepakt.''

Dat dj2 Entertainment een film wilt maken van een game is overigens niet verrassend. Het bedrijf maakte in het verleden al een animatieserie van Skulls of the Shogun, een indie-game van Nerdist Industries en werkt momenteel aan films van Hawken, Sleeping Dogs, Sonic the Hedgehog en Blacklight, evenals een serie gebaseerd op Life is Strange. Hun liefde voor games is dus duidelijk, iets wat ook blijkt uit een verklaring die ze de wereld in gestuurd hebben.

We zijn er aan toegeweid om een film te maken die trouw blijft en voortbouwt op het geweldige bronmateriaal,'' aldus Johnson. Ook Paul Brooks van Gold Circle draagt zijn steentje bij en zei het volgende: ''Als een Brit en een fan van films als The Prisoner, was ik geraakte door de sociale satire van de game. Ik wilde dit project onmiddellijk maken en ben oprecht blij dat een relatie met dj2 en hun Business Affairs Executive, Howard Bliss, dat mogelijk heeft gemaakt.

Er is nog niet veel bekend over de film van We Happy Few, maar als we op de website van dj2 mogen uitgaan, zal de film in 2019 gaan verschijnen.

 

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner