Wordt DayZ standalone voor eind dit jaar?

Arma II
19/06/2009
First-person shooter, Strategy
ja
PC

 De naam Dean Hall zal de meesten ondertussen wel gekend zijn, gezien de maker van de mod DayZ ook vaker interviews geeft over de plannen die hij heeft voor zijn uitzonderlijk populaire survival game gebaseerd op ArmA II. In één van die interviews gaf hij aan dat hij het spel graag voor Kerstmis als standalone op de markt wil zien verschijnen.

Dat het voor de wind gaat met 'Rocket' is ondertussen geweten, gezien zijn mod reeds meer dan 800.000 unieke spelers heeft weten aan te trekken. Er zijn reeds serieuze aanbiedingen geweest die van DayZ iets commercieels willen maken, echter ging Hall hier niet op in omdat hij van mening was dat er niet genoeg werd rekening gehouden met het ontwerp van het spel en de nadruk teveel lag op het aantal spelers in DayZ. Zelf zou hij een low-cost systeem zoals dat van Minecraft willen hanteren, maar daarvoor heeft hij nieuwe content nodig.

In de volgende maanden zal gekeken worden naar het bouwen van basissen en zaken zoals ragdolls en betere animaties ingame, zodat mensen niet het gevoel krijgen dat ze een kat in een zak kopen wanneer ze DayZ standalone aanschaffen. Dat Dean dergelijke uitspraken maakt kan een mogelijks gevolg zijn van de aankondiging van een gelijkaardige game genaamd The War Z, dat toevallig ook dit najaar op de markt komt. Of DayZ door The War Z van de zombietroon gestoten wordt is nog maar de vraag.

Bron: VG247

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner