World Of Warcraft wordt geteisterd door trojan

World of Warcraft
11/02/2005
MMORPG
ja
PC

Ook World of Warcraft heeft op dit moment problemen met hackers. Een trojan die zich verborg als een Curse Client heeft er voor gezorgd dat er een aantal inloggegevens zijn gestolen van World of Warcraft-spelers.

De Curse Client zorgt er normaal voor dat add-ons voor World of Warcraft kunnen worden ge√Įnstalleerd. Nu is echter een neppe versie van de client te vinden wanneer je op 'Curse Client' zoekt in de populaire zoekmachines, waardoor veel spelers een gevaarlijke trojan hebben gedownload. Blizzard raadt aan dat alle gebruikers een uitgebreide scan doen op hun computer zodat de trojan verwijderd kan worden. Wanneer je account al gehackt is, raadt Blizzard je aan om dat hier aan te geven.

Gewoonlijk zorgt de Blizzard Authenticator dat dergelijke aanvallen niet kunnen gebeuren. Sinds de toevoeging van de bescherming is het aantal aanvallen ook sterk gedaald. Helaas bleek deze keer de bescherming echter niet goed genoeg. Blizzard benadrukt echter wel dat dit de eerste keer is dat een dergelijke aanval is gebeurd. In 99% van de gevallen zou de Blizzard Authenticator je account gewoon moeten beschermen.

Eerder deze week leden meerdere games en servicediensten onder hackers. De hackersgroep DERP kreeg het op 31 december voor elkaar om onder andere League of Legends en Dota 2 offline te krijgen. Gisteren waren Origin en Steam voor een kleine tijd offline door een DDoS-aanval. Beide diensten waren ook voor een lange tijd instabiel. Of DERP ook achter deze aanval zit, is niet bekend. Ze zeggen er in ieder geval niks over op hun twitter-pagina, waardoor de kans groot is dat er iemand anders achter zit.

Bron: Blizzard Forum

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner