hotness 0
News

Xbox One games op E3 draaiden op een High End Windows 7 PC

Gepost door

We weten allemaal dat op E3 er vaak aan koortjes worden getrokken om de voorgestelde games en consoles er beter uit te laten zien dan ze werkelijk zijn. Vaak ook gewoon omdat de gedemonstreerde producten nog niet klaar zijn. We herinneren ons allemaal nog het verhaal van Milo en Kinect.

Peter Moore, COO bij EA, liet in een interview verstaan dat de gedemonstreerde Xbox One titels op hardware speelden die vergelijkbaar was met de Xbox One devkit. Niets blijkt echter minder waar.

Julian Rignall van US Gamers twitterde het volgende:



Wat zonder de volgende foto's niet bijzonder merkwaardig zou zijn. We weten immers dat Xbox One op Windows draait en dat dev kits ook niet helemaal vergelijkbaar zijn met een retail console.
Maar wat echter wel vreemd is dat deze toestellen high end desktops zijn met Windows 7 terwijl we weten dat de Xbox One op Windows 8 draait! Ook zeer vreemd is het gebruik van een Nvidia GTX 780 graphische kaart. De Xbox One dev kits en de Xbox One consoles werken naar verluids op een AMD kaart en niet op een Nvidia kaart.  Deze GTX780 is ook geen vergelijkebare GPU. De Xbox One zou volgens analyse van Extreme Tech werken op een kaart vergelijkbaar met de mid range Radeon 7790.

Windows 7 desktop on Xbox One E3 demo     Xbox One HP hardware Nvidia GTX 780 GPU at E3

Waarom draaide Microsoft hun titels niet op een Windows 8 systeem? En waarom is de gebruikte hardware zoveel krachtiger dan dev kits en de console zelf? Vertrouwde Microsoft hun eigen producten nog niet of wilden ze gewoon op zeker spelen. Iets wat uiteindelijk wel steek houd als geen van de voorgestelde titels reeds volledig afgewerkt kunnen zijn.
 


 

0 reacties op "Xbox One games op E3 draaiden op een High End Windows 7 PC"