YouTube en Disney breken met Pewdiepie na antisemitische grappen

Pewdiepie is de bekendste YouTuber ter wereld en daarmee is hij een regelrechte beroemdheid. Zoals veel beroemdheden is echter ook de Pewds zich niet altijd bewust van de loep waar hij onder gehouden wordt. Enkele foute grappen komen hem daardoor nu duur te staan.

The Wall Street Journal, een belangrijke nieuwbron in Amerika, lijkt hiervan de aanstichter te zijn, door Disney te wijzen op een negental video's van Felix 'Pewdiepie' Kjellberg die antisemitische humor bevatten. Dit deden ze in de hoop een interessante quote of reactie van Maker Studios te krijgen, het dochterbedrijf van Disney waar Pewdiepie onder contract stond, maar in plaats daarvan kregen ze echter wel heel onverwacht nieuws.

Maker Studios liet namelijk weten dat ze van mening waren dat Pewdiepie over de schreef was gegaan. En om deze reden hebben ze de samenwerking met YouTube-ster per direct stop gezet. ''Hoewel Felix bekend is geworden door provocatief  en oneerbiedig te zijn, is hij in dit geval overduidelijk te ver gegaan. De resulterende video's zijn ongepast,'' aldus de reactie van Maker Studios op de vragen van Wall Street Journal.

Hoewel niet iedereen van mening is dat de acties verkeerd waren, zoals neo-nazi website The Daily Stormer, was ook YouTube van mening dat de video's van Pewdiepie niet door de beugel konden. Het bedrijf heeft daarom besloten om seizoen twee van Scare Pewdiepie, een exclusieve show op YouTube Red, te annuleren. Het eerste seizoen is, voor nu, nog online, maar het feit dat YouTube niet meer samen wilt werken met hun bekendste gezicht toont de ernst van de zaak.

Naast dat zal Pewdiepie ook worden verwijderd uit Google Preffered, welke YouTubers aandraagt bij potentiële adverteerders. Dit is wederom een duidelijk teken dat Felix uit de gratie is gevallen en moeite zal moeten gaan doen om zijn reputatie te herstellen. De eerste stap hiervoor is echter al gezet. De Pewds heeft zich namelijk verontschuldigd.

''Ik denk dat het belangrijk is om iets te zeggen en ik wil een ding ophelderen: ik moedig op geen enkele manier enige vorm van haat aan,'' aldus Pewdiepie. ''Ik maak video's voor mijn publiek. Ik zie de content die ik maak als entertainment en niet als serieus politiek commentaar. Ik weet dat mijn publiek dat begrijpt en ik weet dat dat is waarom ze naar mijn kanaal komen. Hoewel het niet de insteek was, begrijp ik wel dat deze grappen uiteindelijk beledigend waren.''

Of Pewdiepie over de schreef is gegaan, een jodenhater is of simpelweg een inschattingfout heeft gemaakt bij het maken van zijn video's laten we in het midden, daar wij geloven dat nieuws altijd objectief dient te zijn. Om diezelfde reden willen we jullie echter nog onderstaande compilatievideo van Wall Street Journal aanbieden, die stukken van de negen video's in kwestie toont, zodat je zelf jouw mening kunt vormen.

 

Bron: Polygon

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner