hotness 0
News

Yves Guillemot: Geen Assassin's Creed in 2019

Gepost door

Met Assassin's Creed: Origins in 2017 en Assassin's Creed: Odyssey in 2018 waren vele fans van de serie bang dat Ubisoft wederom terug zou keren naar een jaarlijks releaseschema, hetgeen in het verleden ten koste was gegaan van de kwaliteit van de spellen. Volgens Ubisoft CEO Yves Guillemot hoeven we ons daar echter niet druk om te maken.

Op Gamescom liet de directeur namelijk weten dat we in 2019 geen Assassin's Creed hoeven te verwachten, daar de op elkaar volgende releases van Origins en Odyssey meer kwamen door omstandigheden.

''Wat betreft Assassin's Creed; we hadden een game in 2017 en we hebben er een dit jaar, maar we gaan geen volwaardige Assassin's hebben komend jaar,'' zo vertelt Guillemot. ''Het was gewoon dat de teams onafhankelijk van elkaar werken en dat we daardoor nu twee games hadden in de opvolgende jaren. Maar komend jaar heb je geen volwaardige.''

Dit bericht insinueert dat er wel iets AC-gerelateerds gaat komen in 2019, maar geen main series title. Hierbij zou men kunnen denken aan zoiets als een remake of remaster, een nieuwe spin-off of een kleinere game. Als een journalist om verduidelijking vraagt geeft Yves echter te kennen dat ook dat niet het geval gaat zijn:

''Wat je gaat krijgen is een hele hoop voor Assassin's Creed: Odyssey. Het team wil jullie graag, op reguliere basis, nieuwe spelmogelijkheden geven, zodat wanneer je Odyssey dit jaar koopt, je er meerdere jaren mee kunt doen.''

De boodschap lijkt dus duidelijk: we gaan niet dezelfde fout meer maken en onze eigen markt verzadigen. In plaats van aan de lopende band nieuwe AC-games uit te brengen, is men van plan de levensduur van de titels die wel verschijnen te verlengen. Zo blijft de serie relevant en krijgen de ontwikkelteams meer tijd om hun visie te realiseren.

0 reacties op "Yves Guillemot: Geen Assassin's Creed in 2019"