Zijn wij betaald om The Last of Us 2 een hoog cijfer te geven?

The Last of Us: Part II
19/06/2020
Action adventure, Stealth
nee
PlayStation 4

De release van The Last of Us: Part II heeft de nodige stof doen opwaaien. De game werd door heel veel redacteuren en critici beloond met torenhoge cijfers. Ook wij waren met een score van 98 zeer lovend. Met een gemiddelde van 95 op Metacritic zijn veel ervaren websites en magazines het er over eens: we hebben te maken met een topper.

Als we echter kijken naar de gamers zelf, lijkt de sfeer helemaal om te slaan. Nadat meer dan 24000 recensies van gebruikers zijn ingediend op Metacritic, staat het gemiddelde op een schamele 3.4. Ook op Google staat het spel na meer dan 10000 reacties op een 1.9. Er worden inmiddels al vermoedens geuit dat websites en magazines geld zouden hebben gekregen om de game goed te beoordelen.

GameQuarter kan hier in ieder geval met een schoon geweten op reageren. Nimmer hebben wij geld aangenomen om spellen te recenseren, laat staan van een goede beoordeling te voorzien. Als onafhankelijk medium hebben wij The Last of Us: Part II van een prachtig cijfer voorzien, omdat de game dat in onze ogen waard is.

De redenen waarom het spel zoveel slechte gebruikersrecensies ontvangt, lopen uiteen. De voornaamste reden (zonder te spoilen) is dat het verhaal niet is wat men ervan had gehoopt, en het verhaal is natuurlijk één van de speerpunten van The Last of Us: Part II. Wij blijven je aanraden om het spel eerst zelf te spelen, voordat je conclusies trekt.

 

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner