hotness 0
News

Zombies van DayZ zullen mogelijk de Free To Play markt overrompelen

Gepost door

 Dean Hall, de maker van DayZ, liet aan een Nieuw-Zeelandse website weten dat zijn mod veel kans maakt om in de toekomst als standalone game op de Free To Play markt gereleased te worden. Het systeem werd oorspronkelijk voor een honderdtal spelers recurrente spelers ontworpen, maar tegenwoordig spelen dagelijks 110.000 spelers en komen er ook elke 24 uur ongeveer 10.000 bij.

DayZ is een mod voor het spel ArmA II, dat reeds in 2009 op de markt kwam. Het bevat een immense wereld van 225 km² groot, waarin de speler als drenkeling op het strand aanspoelt. Eén probleem: je hebt enkel een doosje pijnstillers, een zaklamp en een verband bij je en de wereld loopt vol geïnfecteerde mensen die uit zijn op je bloed. Alsof dit nog niet erg genoeg is, dien je voedsel en drank te vinden om te overleven.

De mod voor ArmA II is in korte tijd zo populair geworden dat Bohemia Interactive, die achter de ArmA reeks zit, een gelijkaardige omzet haalde in drie maanden tijd dan het reeds in de jaren voorheen sinds release had gehaald voor ArmA II. De combinatie van harde realiteit en pure sandbox gameplay geeft de spelers een zin van vrijheid die in weinig games terug te vinden is op vandaag.

0 reacties op "Zombies van DayZ zullen mogelijk de Free To Play markt overrompelen"