hotness 0
News

Zoveel geld werd nog nooit betaald voor een Pokémon-kaart

Gepost door

Alles wat verzamelbaar is, heeft zijn eigen heilige graal. Dat geldt voor comics, games, Skylanders, postzegels, muntjes en boeken. Pokémon-kaarten zijn hierop geen uitzondering en daarom is het niet verbazingwekkend dat het record voor de duurste Pokémon-kaart wederom gebroken is.

De kaart in kwestie heet Pikachu Illustrator Trainer Promo Hologram en werd weggegeven door het Japanse magazine CoroCoro als prijs van de CoroCoro Comic Illustration Contest in 1998. Slechts veertig gelukkige Japanners mochten deze kaart in ontvangst nemen, terwijl er nooit een Engelse variant is gekomen. Een exemplaar van Pikachu Illustrator in goede staat is dan ook goud geld waard, zoals op 18 november bleek op de Heritage Auctions in Beverley Hills te California.

De voorspelling was dat de kaart ongeveer $50,000 op zou brengen. Dit werd echter ruim overgeschreden door het winnende eindbod van $54,970. Gezien dit bedrag zal de winnaar de kaart waarschijnlijk in het bijgeleverde beschermhoesje bewaren om de waarde te behouden. Immers is de kaart enkel geschikt als pronkstuk, daar het niet gebruikt kan worden in de TCG. De tekst op de kaart vertaalt zich namelijk als volgt:

''Hierbij certificeren wij jouw tekening als een uitstekende deelname aan de Pokémon Card Game Illust Contest. Daarom stellen wij bij deze dat je een officieel geautoriseerde Pokémon Card Illustrator bent en bewonderen wij je vaardigheden.''

0 reacties op "Zoveel geld werd nog nooit betaald voor een Pokémon-kaart"