Deze moderne Nintendo 64-controller is een hit op Kickstarter

We hadden niet verwacht dat we anno 2017 nog zouden schrijven over een nieuwe controller voor de Nintendo 64. Daarbij hadden we echter niet gerekend op Retro Fighters, die voor precies dat een Kickstarter zijn begonnen.

Volgens de Kickstarter is de controller al volledig werkend en klaar voor productie. Het enige waar het aan schort is gelden om de grootschalige productie te starten. Het bedrijf vroeg daarom voor een bescheiden opstartkapitaal van $13.000, met anders gekleurde varianten van de controller als stretch goals bij $20.000 en $30.000.

Na vier dagen moeten ze bij Retro Fighters dolblij zijn, want het beoogde doel is ruimschoots overtroffen. Met nog 26 dagen op de teller is de Kickstarter al $96.000 in donaties gepasseerd en het lijkt er niet op dat het spoedig vaart zal gaan minderen.

Het idee van deze controller is dat ook retro gamen op een ergonomische manier moet kunnen. Het middelste uitsteeksel van de oorspronkelijk drietand werd daarom verwijderd en diens knoppen werden verplaatst. De analoge stick vind je waar je hem zou verwachten, terwijl de Z-knop zowel links als rechts onder de schouderknoppen is geplaatst, hetgeen voor een comfortabelere speelervaring zou moeten zorgen.

Wil jij ook je handen op een van deze controllers leggen wanneer die in november verschijnt? Doneer dan hier minimaal $20.


Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner