Digital Foundry neemt Fortnite's nieuwe 60FPS mode onder de loep

De afgelopen week werd Epic Games' Fortnite tot maar liefst twee keer toe voorzien van flinke patches die verbeteringen en nieuwe content aan het spel toevoegde. Een van die verbeteringen is een nieuwe 60FPS voor het spel, die de ervaring zou moeten verbeteren. Digital Foundry onderzocht of dat ook werkelijk het geval is.

In deze video worden de Xbox One-, Xbox One X-, PlayStation 4- en PlayStation 4-versies van het spel met elkaar vergeleken en wordt gekeken wat de impact is van de 60FPS mode in Battle Royale. Zoals je kon verwachten komt een hogere framerate met beperkingen op andere vlakken, zoals een merkbaar lagere resolutie, maar daarvoor krijg je wel op alle platformen een nagenoeg vloeiende ervaring.

Hoeveel resolutie je moet opofferen voor meer frames verschilt heel erg per console. Zoals verwacht komen de PlayStation 4 en Xbox One als slechtste uit de bus, terwijl de Xbox One X de beste prestatie levert, maar de harde cijfers zijn op momenten verrassend.

Ook Save the World is op de schop gegaan. Waar deze mode bij de vorige test nog frameratedrops van 30% zag, wordt nu een vrij stabiele 30FPS cap gegarandeerd. Deze kan zelfs hoger worden als je de capping uitzet, maar dit komt de ervaring volgens DF niet ten goede.

 


Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner