Fortnite gaat de strijd aan met PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown's Battlegrounds is een ongelofelijk succes op Steam, waar het het ene na het andere record aan diggelen slaat. Het is dan ook niet gek dat andere ontwikkelaars graag willen profiteren van de hype.

Een van die ontwikkelaars is Epic Games (Gears of War, Infinity Blade en Unreal Tournament), die een Battle Royale mode naar Fortnite brengt als een standalone uitbreiding op de game. En na het zien van onderstaande gameplayvideo, zijn de overeenkomsten met PUBG niet te ontkennen. Toch lijkt de game genoeg in huis te hebben om zijn mannetje te staan.

Allereerst speelt het on the fly bouwen van muren en jumppads, een kenmerkend onderdeel van Fornite, ook in Battle Royale een belangrijke rol. Hiernaast spreken de wapens in deze game ook wat meer tot de verbeelding dan die in PUBG, dat realisme vooropstelt. Het belangrijkste verschil is echter toegankelijkheid. Battle Royale zal namelijk niet alleen standalone zijn, maar ook free-to-play vanaf het moment dat het op 26 september verschijnt.


Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner