Ready Player One trailer is een feest van herkenning voor gamers

Films die ons naar een wereld van videogames brengen, zijn vrij populair de afgelopen jaren. Disney beet het spits af met Wreck-it-Ralph, die bol stond van referenties naar bekende videogames, terwijl Pixels op de retrotour ging. Warner Bros wilt met Ready Player One beiden combineren.

In deze film van regisseur Steven Spielburg (Jurassic Park, Jaws, Saving Private Ryan), reizen we naar het Ohio van 2045. Naar een wereld die overspoeld is door armoede en die nog maar weinig lijkt op de levendige maatschappij die we kennen. Toch is die niet helemaal verdwenen.

Bij wijze van een toevlucht begeven mensen zich massaal in Oasis, een virtual reality-universum van de toekomst, waarin je elkaar kunt voelen, een nieuw leven kunt opbouwen en natuurlijk in alle rust kunt gamen. Aan die rust komt echter een einde wanneer de bedenker van Oasis overlijdt en iedereen uitdaagt een easter egg in de VR-wereld te vinden. De prijs? Zijn bedrijf, dat ettele miljarden waard is, en volledige controle over de oasis.

Ready Player One volgt een van de mensen die deze easter egg wilt vinden, een jongen genaamd Wade Watts, die al snel met kop en schouders boven de competitie uitsteekt. Helaas wordt hij daardoor ook het doelwit van een organisatie die koste wat het kost controle wilt over de oasis. Lukt het Wayne om de easter egg te vinden? En wat is zijn rol in de gevechten die we in de trailer zien? We ontdekken het als de film verschijnt. In de tussentijd kun je echter alvast easter eggs zoeken in de trailer. Wij zagen al Overwatch, Gundam, Battletoads, Street Fighter en Mass Effect voorbijkomen. En iets zegt ons dat dit slechts een voorproefje is.


Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner