Cat's Kiss

Reviewers score:

42

Audiovisueel
70%
Presentatie
20%
Gameplay
45%
Duurzaamheid
40%
  • Oogt prima
  • Gameplay is eentonig en levenloos
  • Verhaal heeft weinig op de kous

Erotische videogames die meer inhoud hebben dan beweeg de plaatjes om naakte vrouwen te krijgen, komen in veruit de meeste gevallen neer op visual novels. Daarom ben ik constant op de uitkijk voor de zeldzame game die zich aan dit stigma weet te onttrekken. Rance en Evenicle bijvoorbeeld, maar ook Beautiful Mystic Defenders. Cat’s Kiss is van dezelfde uitgever als die laatste en nam ik dus vol spanning onder handen.

Wat hierbij direct opvalt, is dat die veel gelijkenissen heeft met een andere eroge die ik gerecenseerd heb, maar niets met deze te maken had: Living Together With Fox Demon. In beide titels komt een jonge vrouw door omstandigheden bij je wonen en moet je het beste zien te maken van deze situatie. Je kunt meermaals per dag kiezen uit een aantal acties die beïnvloeden hoe jouw begeerlijke huisgenoot tegen je aankijkt en hoe jullie relatie zich ontwikkelt. Al gaat Cat’s Kiss hier wel een stuk verder in.

Poesie mauw

Verdeeld over de dag kun je acht acties uitvoeren. Deze bestaan uit het praten met huisgenoot Xiangli, een spel met haar doen, een voorwerp gebruiken (zoals alcohol of een romantische film), rusten om stamina aan te vullen, slapen om de dag te eindigen of werken om geld te verdienen om voorwerpen mee te kopen.

Praten is vrij standaard. Je hebt een beperkt aantal opties en de reacties zijn altijd hetzelfde tot de affectie van Xiangli een bepaalde waarde passeert en een verandering erin triggert. Een spel doen is een gok nemen, daar ze er elke keer anders op reageert en haar interesse en humeur zowel beter als slechter kunnen worden. Rusten is nodig om fit te blijven om te werken, hetgeen je op zijn beurt weer nodig hebt om voorwerpen te kopen voor de seksscénes.

Kom eens gauw

En daar is de krolse kat in de kamer: seks. Om heel eerlijk te zijn, liep ik er niet heel erg warm voor. De art is uitmuntend, maar daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Voice acting komt enkel tijdens de climax plots om te hoek kijken, terwijl de opbouw daar naar toe weinig voorstelt. In vrijwel alle gevallen is Xiangli zo geil dat ze je ’s nachts in je slaap als een menselijke dildo gebruikt óf vergrijp jij je aan haar terwijl ze aan het dutten is. Er zijn een handjevol andere manieren om actie te zien, maar bovenstaande manieren zijn toch wel wat de klok doorgaans doet slaan, hetgeen ik persoonlijk een tikkeltje creepy vindt, zelfs als er sprake is van welwillendheid bij beide partijen.

Het handjevol andere manieren waar we het over hadden, is gerelateerd aan voorwerpen die je willekeurig in de winkel kunt vinden of krijg je pas nadat je all the way bent gegaan in de nacht. In beide gevallen moet je echter heel wat dagen doorlopen om er te komen, die na een dag of tien alleen op elkaar beginnen te lijken. Dialogen worden snel uitgeput en dus ga je binnen een uur simpelweg door het proces heen om de nummertjes te zien stijgen. Niet bepaald opwindend als je het mij vraagt. En dat geldt al helemaal voor het hoofdverhaal, wiens story beats letterlijk op Ă©Ă©n hand te tellen zijn.
 

Conclusie

Cat’s Kiss is net uit Steam Early Access, maar het voelt nog steeds alsof het erin zit. Content is schaars, vooral op het gebied van verhaal, en de ervaring wordt daardoor heel erg eentonig. De art is mooi en als je tot de seksscénes komt is dat leuk om te zien, maar persoonlijk zou ik die tijd en moeite in een andere game investeren.

Discord

Hot
EnquĂŞte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner