Future Fragments

Future Fragments
31/03/2022
niet beschikbaar
nee
PC

Als aankomt op erotische videogames, vallen de meeste onder de categorie visual novel. De zeldzame uitzonderingen trekken daarom vaker mijn aandacht, zoals recentelijk al het geval was met Beautiful Mystic Defenders en Evenicle II. En nu met een demo van Future Fragment.

In Future Fragment ziet een koning en krachtige tovenaar met zijn kracht dat het land dat hij leidt gedoemd is om te vallen. Zelfs met een elitecorps aan magische krijgers, is dit een toekomst die niet af te wenden lijkt, daar alle andere naties op de planeet voornemens zijn hun krachten te bundelen. De wanhoop nabij gebruikt hij zijn gaven om verder te zoeken dan het heden, om zo te stuiten op een superwapen uit de verre toekomst. Een wapen dat aan diggelen is overigens. Hij stuurt daarom zijn twee beste studenten ruim tweeduizend jaar vooruit in de tijd, met de opdracht om de fragmenten samen te brengen.

Aber naturlich

Misschien vraag je je nu af waar de erotiek precies aan bod komt. Dat deed ik immers ook. Het antwoord vind je in diezelfde toekomst. De mensheid is bijna onherkenbaar verandert en enige vorm van intimiteit is strikt verboden. Mannen en vrouwen worden van elkaar gescheiden en dus loopt iedere kerel met een bijzondere volle zak rond, waardoor je niet gedood maar verkracht wordt als je te vaak geraakt wordt. Desondanks draait deze wereld, op de een of andere manier, helemaal rond seks, met moedermelk als een energiebron. Nee, ik volgde het ook niet, maar kan op basis van wat ik heb mogen spelen van het spel enkel concluderen dat het een slecht opgezet excuus is om seksscènes in het spel te kunnen stoppen. En dat is jammer, want gameplay-technisch zit het prima in elkaar.

Future Fragment doet het meeste denken aan Megaman, maar dan met magie in plaats van technologie. Talie, de heldin die wij onder de knoppen krijgen, kan magische ballen gooien om zich te verdedigen. Deze reizen in een rechte lijn en zijn zelden sterk genoeg om een vijand in één keer te verslaan. Qua verdediging moet je het hebben van een slide, welke je gedurende de animatie onzichtbaar maakt en je laat ontsnappen aan een benarde situatie. Wederom, als Megaman. Ik heb een level doorgespeeld, maar kon daarin al enkele geheimen en power-ups vinden op de zes paden en in de pakweg twintig kamers vol obstakels welke ik moest doorkruisen, welke voortbouwen op deze krachten en vermoedelijk nodig gaan zijn om toekomstige uitdagingen te overwinnen. Maar tenzij dit ook kan zonder de geforceerde erotiek erin, zie ik me dat niet snel aan de lijve ondervinden.

Verwachting

Als een platformer is Future Fragments een uitstekend ogend en spelend alternatief voor Megaman, ware het niet dat enorm geforceerde seks erin de game nogal cringey maakt. Ik hoop dat het eindproduct een soort optionele censuuroptie heeft, want dit is een van de zeldzame gevallen waarin ik het zou verwelkomen.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner