Gravity Rush

Gravity Rush
13/06/2012
Action RPG
nee
Vita

Zeer spoedig verschijnt Gravity Rush, een potentiële nieuwe topper voor de PlayStation Vita. In deze game vlieg je rond met een blonde stoot die de zwaartekracht kan beheersen, om zo vrij door de lucht te vliegen. Om ons hetzelfde gevoel te geven nam Sony ons mee naar Indoor Skydive Roosendaal om daar zelf het gevoel van vliegen te laten ervaren.

De presentatie die we bij aankomst krijgen is kort maar krachtig. Een korte uitleg over het verhaal en verder gewoon geen woorden maar daden. In Gravity Rush speel je met Kat. Een blonde vrouw met geheugenverlies. Wanneer ze bij bewustzijn komt vindt ze zichzelf in het gezelschap van een vreemde zwarte kat.

Al snel blijkt dat de kat haar de kracht geeft om de zwaartekracht naar haar wil te buigen. Een blijkbaar bekende kracht in de stad Hekseville. Mensen noemen haar daarom een Gravity Shifter. Zo begint een avontuur waarin Kat het opneemt tegen de Nevi en de Gravity Storms die ze met zich meebrengen.

‘’Maar genoeg gepraat’’, aldus de woordvoerder. We krijgen een outfit en begeven ons naar de windtunnel om zelf het wonder van vliegen te voelen. Een korte veiligheidsvideo en vijftien minuten later bevind ik me in de lucht. Het is een toffe ervaring, dat is zeker! Een ervaring die jullie niet onthouden hoeft te blijven, want je kunt hier de video ervan hier bekijken!

Hierna zijn we vrij om zelf te verkennen. Er staat een buffet klaar met Japans eten, buiten kun je Gravity Rush spelen terwijl je op een trampoline springt, en binnen staan demopods en kun je jezelf snel laten tekenen door manga-artieste Petra Van Berkum.

Na rustig te hebben gegeten met enkele collega’s en beetje te hebben rondgesprongen in de hoop recordhouder te worden – iets wat ik overigens door een vormfout niet werd – wordt de game aan een inspectie onderworpen.

Het begin oogt hoopvol. De cel-shaded graphics komen mooi uit de verf op het scherm van de Vita en met de zwaartekracht spelen voelt fris en bovendien bijzonder vermakelijk. Met de R-knop maakt je jezelf los van de zwaartekracht en met de gyroscoop of de rechter analoge stick richt je waar je wilt gaan. Kat deelt zowel op de grond als in de lucht een gemene trap uit, en bij de laatste neemt de kracht toe door de afstand (versnelling door zwaartekracht).

De wereld van Hekseville is bijzonder groot en zit bovendien vol met Precious Gems om te verzamelen. Deze gems gebruik je om je skills te upgraden en Kat langzaam uit te bouwen tot een kracht om rekening mee te houden. Veel van deze gems zijn makkelijk te vinden, denk aan bovenop torens of daken. Maar wie verder kijkt dan zijn of haar neus lang is, zal snel ontdekken dat de echte schatten niet zo voor de hand liggen.

Verspreid door de stad zijn verschillende defecte machines als een fontein, lift of kabelbaan. Door Precious Gems te betalen kun je ze opknappen, waarna ze toegang geven tot challenges. Veel van deze challenges bleken nog boven mijn hoofd, maar dat zal waarschijnlijk liggen aan het lage niveau van mijn krachten.

Een duidelijk oordeel durf ik nog niet te vellen, maar dat Gravity Rush een minimaal bovengemiddelde game wordt staat niet ter discussie. Na mijn sessie laat ik nog snel mezelf in een mangapersonage veranderen, iets dat overigens niet afgemaakt is, omdat we moesten gaan. We krijgen een goodiebag met daarin de DVD van het skydiven, een 16GB memory card voor de Vita en de belofte dat de game snel onze kant op zou komen. Verwacht ons definitieve oordeel dus zeer spoedig!

 

PS: Speciaal voor jullie lachspieren is hier de onafgemaakte manga-Sil

Reacties

Shintaio op Zondag 10 juni 2012 om 06:46

Voor een onafgewerkte tekening vind ik het toch wel nice ^^.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner