Kid Icarus: Uprising

Kid Icarus: Uprising
23/03/2012
Action
ja
3DS

Stilzitten doen ze niet bij Nintendo. Het bedrijf heeft na de release van de Nintendo DS al een aantal keer een nieuwere versie gelanceerd en ook in 2011 mogen we er weer één verwelkomen. In tegenstelling tot alle voorgaande versies van de Nintendo DS die na de originele versie uitkwamen, heeft Nintendo nu echt iets revolutionairs. Althans, iets wat we nog niet gezien hebben van een handheld, want of het allemaal goed gaat werken is nog even afwachten. Het gaat om de 3DS, een Nintendo DS die driedimensionale beelden kan weergeven en dat zonder dat je er een brilletje voor op hoeft te zetten. Eén van de eerst aangekondigde titels is Kid Icarus: Uprising en daar blikken wij vast op vooruit.

Kid Icarus kent een vreemde historie. De franchise heeft een bepaalde schare fans achter zich staan, die al jaren alle mogelijkheden aangrijpen om een vervolg bij Nintendo los te peuteren. Blijkbaar hebben de vele forumdiscussies op het wereldwijde web geholpen, want tijdens de E3 deed Nintendo middels een spetterende trailer Kid Icarus: Uprising uit de doeken. De fans zijn in ieder geval blij, omdat zij eindelijk weer met de gevleugelde held Pit aan de slag kunnen. Hoewel het hoofdpersonage ook terug te vinden is in Super Smash Bros. Brawl, is het nu voor het eerst sinds 1991 dat we hem in een eigen game zien.

Het verhaal in Kid Icarus: Uprising speelt zich af in Angel Land. Pit wordt door de Godin Palutena ingeschakeld om het op te nemen tegen de kwaadaardige schepsels die Medusa op Angel Land heeft afgestuurd. Het enige doel van de jonge held is ervoor te zorgen dat de veiligheid in Angel Land gewaarborgd blijft, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

De vele vijanden die Medusa op het land afgestuurd heeft zullen zich namelijk niet zomaar overgeven. Zo zien we Pits oude aartsrivaal Eggplant Wizard wederom voorbijkomen en zagen we in de trailer ook een grote tweekoppige hond en een soort van Grim Reaper. Naast deze uit de kluiten gewassen vijanden zijn er natuurlijk ook genoeg kleine vijanden, die vaak in groepjes op je af komen. Aan jouw de taak om ze een kopje kleiner te maken.

In tegenstelling tot de eerder verschenen games uit de serie, neigt Kid Icarus: Uprising meer naar het shootergenre dan naar het adventure/platformgenre. In vele gevallen zal het eerste, korte gedeelte van een level zich afspelen in de lucht en zal het vervolg plaatsvinden op het land. Hier raak je verzeild in een soort van on rails-shooter. Hierbij gebruik je de slidepad van de Nintendo 3DS om Pit te bewegen en kun je Pits’ wapen, de boog van Palutena, gebruiken middels het touchscreen.

Zoals ik eerder al meldde, zit Kid Icarus: Uprising boordevol grote en kleine vijanden. Je zult dus enorm veel actie zien tijdens het spelen van de game. De trailer liet ons zien dat het er allemaal alleraardigst uitziet. De groteske gevechten in de lucht en op de grond zien er erg mooi uit en lijken het niveau te halen van de Nintendo GameCube wat betreft de graphics. In de trailer zagen we veel verschillende kleuren en bovendien lijkt alles behoorlijk gedetailleerd. We hebben het zelf helaas nog niet in 3D mogen aanschouwen, maar de eerste geluiden die de rondte gaan zijn allemaal zeer positief.

Verwachting

Het jarenlange gezeur van fans om een nieuwe Kid Icarus heeft ondergetekende ook behoorlijk nieuwsgierig gemaakt naar de franchise. Uprising zal meer een shooter worden dan een platformer en de vraag is of dat een succes zal worden. We weten immers niet hoe het is om een shooter op Nintendo’s nieuwe handheld te spelen. Toch vermoeden we dat Nintendo heel goed weet waar het mee bezig is en we hopen dat Kid Icarus: Uprising de fans geeft waarop ze al jaren hopen: een geweldige spelervaring met Pit in de hoofdrol in 3D.

Reacties

Nicholas Vandenbroeck op Zaterdag 21 augustus 2010 om 19:48

 Dit lijkt me wel een toptitel te worden voor die nieuwe 3DS =)

Goed geschreven trouwens!

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner