Kirby and the Forgotten Land

Action adventure
nee
Switch

Binnenkort kunnen Nintendo Switch-bezitters aan de slag met Kirby and the Forgotten Land. De eerste game met het vrolijke roze snuitertje dateert alweer uit 1992, waarna nog vele games binnen de franchise volgden. De nieuwste binnen de reeks verschijnt op 25 maart, maar wij konden alvast aan de slag met een demo-versie.

In Kirby and the Forgotten Land gaan we het avontuur aan in een volledige 3D-wereld. Kirby heeft wel vaker de derde dimensie betreden, maar de vrijheid die je als speler geniet in Forgotten Land is nieuw. Een extra dimensie verandert echter niets aan zijn honger. Zoals we van Kirby gewend zijn, kan hij vijanden verorberen om krachten te vergaren en van uiterlijk te veranderen. Denk aan het opeten van een ridder om een zwaard te krijgen. Nieuw zijn de grotere transformaties, zoals het deels opeten van een auto om ermee te kunnen rijden of het doorslikken van een drankautomaat om vijanden te bekogelen met ijskoude blikjes vol pijn. De nieuwe skills zorgen voor welkome variatie en de demo is vermoedelijk slechts een voorproefje.

Levels

De demo die wij speelde bevat slechts drie levels, wat inhoud dat we slechts de hele eerste wereld van Kirby and the Forgotten Land hebben kunnen spelen. Maar wat een wereld! De wereld is erg kleurrijk en stemt je direct vrolijk. De mooie kleuren laten deze wereld echt leven en zorgen ervoor dat je er graag achter komt hoe het volgende gebied eruit ziet. De wereld zit ook vol met verschillende uitdagingen, waardoor het alles behalve eentonig gaat aanvoelen. Neem daarbij mee dat je in iedere wereld verschillende objecten hebt die je Kirby kunt voeren en je hebt een heel diverse game.

Deze demo liet ons zelfs de eerste boss fight spelen. Een intents duel, waarbij we een enorm grote aap te lijf mochten gaan. Deze baas is op tal van manieren een kopje kleiner te maken en dit gevecht laat ons enorm uitkijken naar de andere bazen.

Niveau

Het gevecht met de baas in deze demo voelde tot op zekere hoogte best intens aan, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat er ook maar enige twijfel bestond over het feit of ik deze wel zou neer krijgen. Het niveau van deze game is dan ook niet erg hoog. De boss fight zorgde nog voor enige uitdaging, echter de rest was een ‘walk in the park’. Dit komt mede doordat de demo ons slechts laat kiezen uit twee niveaus, namelijk ‘Groen als gras’ en ‘wild’. Zelfs ‘wild’ was enorm makkelijk, daarbij had ik het idee dat er relatief weinig verschil tussen beide zit.

Het kan natuurlijk zijn dat het eindproduct meer moeilijkheidsgraden bevat, maar dat verwacht ik niet. Dit zorgt er wel voor dat het ook goed door de jongere gamers te spelen is.

Couch co-op

Zoals hierboven gezegd laat het spel zich goed door jongere spelers spelen. Dit wordt extra vermakelijk wanneer je het spel in co-op speelt. In de modus krijgt speler één de controle over Kirby en de tweede speler krijgt Bandana Waddle Dee onder de knoppen.

Waar het spel draait om Kirby kan speler één nog steeds alle functionaliteiten van Kirby gebruiken, zoals het opzuigen van objecten. De tweede speler heeft echter slechts de beschikking over een speer en kan niet van gedaante wijzigen. Deze rol is daarom ook beperkt, maar zeker met kleinere kinderen niet minder vermakelijk. Zo ook wanneer de twee spelers te ver van elkaar verwijdert raken. Dan wordt de tweede speler naar Kirby getransporteerd. Deze hele modus lijkt daarom vooral in het leven geroepen voor ouder-kind game sessies.

 

Verwachting

We hebben Kirby and the Forgotten Land slechts voor een klein deel kunnen ervaren, maar de gameplay is erg afwisselend. Dit wordt versterkt doordat Kirby voorwerpen en objecten kan opzuigen en deze vervolgens richting de tegenstander kan spugen of zelfs van gedaante kan veranderen. De 3D-wereld waarin dit zich afspeelt is erg mooi en kleurrijk en dat stemt ons vrolijk. Het grootste verbeterpunt is de moeilijkheidsgraden, want deze lijken allemaal erg makkelijk. Maar dat mag de pret niet drukken, want ik kijk erg uit naar 25 maart, de release van Kirby and the Forgotten Land.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner