LMA Manager 2007

LMA Manager 2007
25/08/2006
Simulation, Sport
nee
PC, Xbox 360, PlayStation 2

Terwijl de landen die deelnemen aan het WK voetbal in Duitsland, verdiep ik mij in de wereld van de voetbal managers. Voetbal games zijn, en blijven nu eenmaal tof om te spelen. Dit is uiteraard niet verwonderlijk aangezien voetbal zowat de populairste sport is in de wereld. Door deze populariteit laten vele ontwikkelaars/uitgevers de kans niet liggen om voetbal games in verschillende vormen en formaten naar ons hoofd te slingeren. Zo kregen we al een hele reeks FIFA, Pro Evolution Soccer, This is Football, Championship Manager, Football Manager games te verwerken de voorbije jaren. Ik kan met een gerust hart zeggen dat we niet zonder voetbal games zullen vallen de komende jaren. Ik heb althans besloten 'LMA Manager 2007' eens een preview beurtje te geven, want ook deze game is de moeite waard!

Eigenlijk feitelijk is deze game niet veel anders dan FIFA manager, Championship Manager en Football Manager. Want het grote doel in deze game is, beginnen als een onervaren manager die bv ineens de kans van zijn leven krijgt om een grote ploeg als bv 'AC Milaan' (te kiezen uit 50 landen en 1100 clubs) te coachen. Uiteraard doet die dat niet alleen. De ploeg zal al heel wat experten bevatten zoals hulptrainers, dokters (in alle vormen), scouts, en marketing specialisten. Deze mannen zijn uiteraard enorm belangrijk, want zij houden zich bezig met de taken die jij op dat moment niet kan uitvoeren omwille dat je bv te druk bezig bent je stadium te herbouwen. Ja, zelfs dat is mogelijk in de meeste managers, en ook in deze 'LMA Manager 2007'.

Het herbouwen van je stadium is natuurlijk niet het belangrijkste onderdeel in zulke games. Winnen van kampioenschappen, Champions League's, UEFA bekers en uiteraard je eigen land bekers is dan weer wel belangrijk! Die kan je winnen door je ploeg als geheel, en elke speler als individu op de juiste manier en met de juiste tactiek te benaderen. Terwijl gewone voetbal games als FIFA en Pro Evolution Soccer geen echte ervaren voetbalfanaten vereist, moet ik je wel teleurstellen in deze manager games, want alleen voetbalkenners zullen in dergelijke games hun ploegen kunnen leiden naar de ultieme glorie. Dit wil niet zeggen dat de game enorm moeilijk is, maar als je nog nooit eerder een manager game op je schijf hebt gehad denk ik wel dat het een poos zal duren voor je met zulke games vertrokken bent.

Codermasters is enorm slim geweest om net als EA Sports bij 'FIFA Manager', 3D wedstrijden in hun game te steken. Dit zorgt voor meer plezier en realisme. Zo kan je in mooie 3D graphics zien hoe jou beslissingen op het veld waargemaakt worden door de spelers van jou ploeg. Ben je niet tevreden, kan je gedurende de match nog heel wat tactische wijzigingen toepassen net als wissels. Als je dan de wedstrijd ook wint, maak je een innerlijke vreugdesprong, omdat jou missie voltooid is. Zodra de wedstrijd is afgelopen kom je terecht bij een soort sport nieuws zender "Football One" waar je zelfs herhalingen van de beste momenten uit de match kan herbekijken, net als persconferenties en dergelijke. Wil je weten of jou ploeg succes boekt bij het publiek? Dan in deze 'Football One' the place to be!

Uiteraard zijn niet alleen de wedstrijden belangrijk, ook de financiële toestand waarin je ploeg heerst en de contracten en tranfers in de voetbal wereld zijn van grote waarde in deze game. Je kan alleen maar massa's geld verdienen als je ploeg wint. Dus als je ploeg wint, gaan meer mensen in jou team geloven en gaan ze dus meer kaartjes kopen. Dan hebben we al één bron van inkomsten naast die van de sponsers. Een 2de bron van inkomsten zou bv jou verkoop van souveniers (als truitjes, petjes en noem maar op) kunnen zijn. Hoe meer mensen er naar de wedstrijden komen kijken hoemeer souveniers je zal verkopen. Dit is dan een tweede bron van inkomsten. Zo zie je maar, dat de taken van een echte manager zeker aanbod komen. Maar zoals ik al eerder zei, heb je heel wat experts die je met deze taken kunnen helpen. Ligt het niet in jou intresse hoeveel souveniers er aangekocht worden en dan op hun beurt verkocht worden aan de supporters, stel je gewoon een marketing specialist aan om deze taak over te nemen en kan jij je rustig bezighouden met de zaken die jou wel boeien.

In tegenstelling tot andere manager games kan je in 'LMA Manager 2007' je manager (jij dus) volledig onder de loep nemen. Dus, je kan niet alleen de naam, leeftijd en geboorte datum van je manager aanpassen, maar ook zijn uiterlijk is volledig aanpasbaar, en daarmee springt deze game nog een stapje verder dan de andere manager games. Deze feature hebben ze trouwens niet voor niets in de game gestoken. Zo zal de manager bv in de herhalingen van wedstrijden zeker te zien zijn, ook als je bv een tranfser doorlicht zal jou personage in de schijnwerpers komen te staan. Dus een 'must have' feature voor deze game!

Voetbal games zijn nu eenmaal populair, het maakt niet uit in wat voor een jasje ze gestoken worden, ze zullen altijd populair en goed blijven. Deze 'LMA Manager 2007' is zeker op weg naar een pad vol glorie als je het mij vraagt! Of jullie er hetzelfde over denken zal je pas in september 2006 kunnen zeggen, wanneer 'LMA Manager 2007' op de markt zal verschijnen!

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner