My Little Pony: A Maretime Bay Adventure

Reviewers score:

  • Makkelijke en fijne besturing
  • Kleurrijke wereld
  • Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag
  • Kinderen kunnen het verhaal missen

Het is tijd om de betovering terug te brengen naar Equestria, want het is tijd voor de nieuwste My Little Pony-game. Het spel met de naam My Little Pony: A Maretime Bay Adventure draait volledig om de nieuwste figuren uit de gelijknamige speelgoedserie. Pony Sunny probeert de wereld te verbeteren door het organiseren van de Maretime Bay Day. Een dag die draait om het vieren van vriendelijkheid en magie, maar deze feestdag is eigenlijk al lang vergeten. Er is alleen één pony die minder zin heeft in deze dag en deze dan ook probeert te verpesten. Alleen jij kunt Sunny helpen om deze dag toch tot een geslaagd feest te brengen.

My Little Pony: A Maretime Bay is voor kinderen een feestje van herkenning. Of althans dat was het wel voor mijn dochter, ondanks dat zij normaal nog niet heel veel heeft met de vrolijke paardjes. Maar door het spel komt daar wellicht verandering in. Ze herkende de setting en de diertjes gelijk en bij het opstarten verscheen er dan ook gelijk een glimlach van oor tot oor.

De besturing van de game is redelijk simpel. Daardoor kon ze vrijwel direct zelfstandig aan de slag en had ze weinig uitleg of hulp nodig. Alleen in de eerste paar minuten vroeg ze een paar keer hoe ze op bepaalde plekken kon komen of wat ze moest en kon doen. Op dit vlak steekt de game van ontwikkelaar Melbot Studios dan ook erg goed in elkaar. Zeker als je bedenkt dat een vijfjarige er zo makkelijk doorheen loopt.

Daar stopt het niet

De game van de gelijknamige series, films en speelgoed heeft een leuk verhaal, al kon dat de kleine meid weinig bekoren. Dat kwam meer omdat ze nog niet kan lezen, dan doordat het verhaal an sich niet boeide. Ze voltooide alle missies, waarvan ik kon zien dat ze deze erg leuk vond. Her en der zat er wel wat uitdaging in, maar dat houdt het juist interessant. Als het aan haar had gelegen had ze het spel van voor tot achter in één adem uitgespeeld. Om het uit te spelen had ze uiteindelijk een uurtje of drie nodig, wat niet onaardig is voor een spel voor kinderen. Maar daar stopt het niet.

Als je het verhaal hebt uitgespeeld is er nog genoeg te doen. Zo kun je je pony volledig customizen met kleding en accessoires. Een leuke tijdsbesteding voor kids. Je kunt er ook voor kiezen de omgeving verder te kennen en allerlei zaken te verzamelen. Daarnaast zijn er nog tal van minigames, waarmee ze zich nog steeds aardig kan vermaken. Deze minigames kun je echter ook samen met je kind spelen, want deze zijn ook in multiplayer beschikbaar. Zo kun je samen nog extra genieten van alles wat deze spelletjes te bieden hebben.

Oke, maar hoe ziet het er grafisch uit?

De besturing is goed, het verhaal is leuk (voor de wat oudere kinderen) en de gameplay is vermakelijk, maar ook grafisch is de game prima in orde. Zo ziet de wereld waar je doorheen loopt er kleurig uit. De paardjes bewegen vrolijk door je scherm en alles verloopt soepel. Grafisch is er dan ook niets aan te merken op de game uit de My Little Pony-franchise.

 

Conclusie

My Little Pony: A Maretime Bay is voor kinderen erg vermakelijk. De besturing steekt goed in elkaar, waardoor een kind de was kan doen. Met zeer weinig hulp kan een kind zelfstandig het verhaal in een kleine drie uurtjes doorlopen. Ook nadat het verhaal is uitgespeeld biedt het spel van uitgever Outright Games nog genoeg mogelijkheden tot plezier, waardoor het niet snel op de plank beland. De minigames bieden genoeg amusement om, al dan niet samen met je kind, nog uren bezig te zijn.

Let op: Op het verzoek van de uitgever is deze recensie zonder cijfer geschreven, zodat de inhoud leidend is.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner