Pokémon Mystery Dungeon: Gates To Infinity

Pokémon Mystery Dungeon: Gates To Infinity
17/05/2013
Action RPG
ja
3DS

Pokémon Mystery Dungeon: Gates To Infinity zal in een kleine maand bij ons in de winkelrekken liggen. De hoogste tijd dus om eens even te kijken wat ervan mogen verwachten.

Wanneer je een new game begint, zal je scherm een zacht roze kleuren. Een droom? Daar lijkt het wel op wanneer een je plotseling een stem hoort. Deze stem maant je aan om naar de Pokémon-wereld te komen, welke in een of ander gevaar is. Maar nog voor je een uitleg krijgt verdwijnt de stem met een schreeuw om hulp en blijf je alleen achter.

Plots verschijnt een gedaante voor je. Hoewel het niet duidelijk genoeg is om het zeker te weten, lijk je naar jezelf te kijken…die plotseling begint te vervormen. Je krijgt de keuze uit vijf Pokémon; Pikachu, Snivy, Tepig, Oshawott en Axew. De keuze die je maakt zal de Pokémon zijn wiens vorm jij aan zult nemen.

In je nieuwe gedaante stort je neer in de Pokémon-wereld. Het eerste wat je ziet wanneer je je ogen opent is nog een vage gedaante, waaruit je je partner kunt kiezen uit de vier Pokémon die je eerder niet koos. Amper bekomen van de schrik vertel je wat er is gebeurd. Je partner is verrassend goedgelovig en accepteert je zonder aarzelen. Zo begint jullie reis.

Gelijk na deze scene zullen jullie twee de eerste dungeon betreden die dienst doet als een tutorial. Je partner wilt een avonturier worden en heeft daar een afspraak voor. Helaas moet je hiervoor wel door een grot, welke bewoont wordt door agressieve Pokémon.

Hier begint het bekende verhaaltje. Bij elke stap die je zet, zullen de Pokémon in de dungeon hetzelfde doen. Eens je tegenover elkaar staat, kies je een aanval middels de actieknoppen, wat je blijft herhalen tot je vijand verslagen is en jij verder in de dungeon kunt komen. Zo zul je binnen enkele minuten aankomen op de plaats van bestemming.

Hier eenmaal aangekomen zal je partner jou vragen als het eerste lid van zijn rescue squad. Je karakter zal automatisch op dit aanbod ingaan, waarmee je je eerste stap richting het antwoord op je vragen zal zetten. Als rescue squad zal je je een basis moeten hebben. Je eerste taak is dan ook het bouwen van een huis. Maar nog voor ik dit gedaan had eindigde demo.

Verwachting

Zoals valt te verwachten van een game die de Pokémon-naam draagt, zal Gates To Infinity geen wereldschokkende vernieuwingen in de formule doorvoeren. Verwacht een nieuw avontuur in een nieuwe regio, met nieuwe Pokémon en voor het eerst 3D-graphics. Of dit genoeg is zal uit onze uitgebreide review moeten blijken.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner