DTM Race Driver 3: Create & Race

Race Driver: Create & Race
13/09/2007
Racing
ja
Nintendo DS

Denk je dat de ontwerpers van de Nürburgring aan de crack waren terwijl ze het circuit tekende? Vind je Silverstone maar één lange sliert van verspilt asfalt? Dus jij kan het beter? Dan is DTM: Create and Race voor de Nintendo DS wat voor jou! De eerste DTM game die op de DS verschijnt en daarbij ook de eerste die je in staat stelt je eigen tracks te ontwerpen en op deze te rijden. Een first-timer in de serie dus, en wij , van GQ, hebben er tijdens het Campzone-evenement kennis mee kunnen maken.

Want dat is waar Codemasters zijn Showcase hield. DTM: Create and Race was één van de games die Codemasters daar presenteerde aan zowel het publiek als aan de pers. Op enkele demopods was te game uitvoerig te testen, waarschijnlijk omdat er niet al te veel aandacht voor was, zowel in single, als in multiplayer.

Ok, dan nu tijd voor de feitjes, 25 officieel gelicenseerde wagens, waaronder een Koenig GT en mijn persoonlijke favoriet: de AMG Mercedes C Klasse DTM. En dan naast de tracks die je zelf maakt zitten er 32 tracks die we op televisie ook nog wel eens weerzien. Door het spelen van de World Tour mode unlock je dan gaandeweg al deze glimmende bolides en de 32 tracks. De tracks die je wel zelf maakt kun je dan vervolgens opslaan en eventueel ook nog uitwisselen met elkaar.

Dan nu volg ik gewoon de titel, eerst het Create gedeelte en dan het Race gedeelte. Het maken van je eigen track klinkt waarschijnlijk erg goed in de oren en het zit ook vol potentie om een game dat beetje diepgang te geven die hij nodig heeft. Op de Nintendo DS blijkt het allemaal toch niet echt zo’n spektakel. Je krijgt een leeg scherm voorgeschoteld, je krast naar hartenlust een parcours met een begin en een aansluitend eind, en voila, je compleet eigen persoonlijke track. Vervolgens als je deze wilt gaan spelen wordt de omgeving zonder enige controle van de speler door de DS zelf ingevuld en kun je gaan racen.

Dan nu het racen zelf, waar de DTM altijd al bekend stond om zijn realisme en het zo goed mogelijk benaderen van het gevoel dat jíj diegene bent die achter het stuur zit en je eigen leven op het spel zet is die opzet bij Create and Race een beetje overboord gegooid. In de videoreportage hoor je misschien wel het woord ‘realisme’ of ‘realistisch’ een paar keer vallen wat deze game betreft maar ik was het daarentegen totaal niet met die uitspraak eens. De hele game is zoveel malen meer arcade en al helemaal als je het gevoel van bijvoorbeeld een PS2 versie moet vergelijken met deze (op gebied van realistisch racen). Dit betekend echter niet dat het slecht speelde, integendeel, alles ging erg soepel en werkte prima.

Grafisch zag de game er daarentegen zeker wel goed uit. De auto’s, zowel die van jezelf als de tegenstanders, kwamen zeker wel goed tot hun recht op het scherm van de DS. De omgevingen zijn daarentegen gewoon simpel gehouden maar zijn niet storend voor het oog of iets in die trant. Maar dat is ook gewoon te zien op de screens van de game.

Verwachting

Over het algemeen kunnen we stellen dat Codemasters met DTM: Create and Drive toch best een leuke game in hun line-up voor de DS heeft. Toch wordt deze titel waarschijnlijk gewoon overschaduwt door het grote aantal toppers die de DS rijk is. Voor mensen die houden van een racegame op hun handheld wordt dit waarschijnlijk een redelijk goed alternatief. Alles gaat soepel en is gemakkelijk. De multiplayer en het uitwisselen van tracks is een leuk idee, maar de praktijk moet nog maar uitwijzen of het hele Create idee van DTM nou écht hetgeen is wat de serie nodig heeft om aantrekkelijk te worden. Misschien is de aanpak een goed alternatief voor op de DS maar liever had ik gewoon het realisme in besturing en wellicht wat andere raceklassen terug gezien

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner