Sonic: Boom

Sonic Boom: Shattered Crystal
TBA
niet beschikbaar
nee
Wii U, 3DS

Na keer op keer teleurgesteld te worden kan ik niet meer warm worden van een Sonic game. Sega en de ontwikkelaars die door ze ingehuurd worden, lijken al jaren vergeten wat een Sonic game een Sonic game maakt. Kunnen ze met Sonic: Boom de draad oppakken of raken ze nu echt de draad kwijt?

Het duurt niet lang voor het pijnlijk duidelijk wordt dat de tweede het geval is. Je hebt in elk level Sonic, Tails, Knuckles en een voor mij vierde onbekend karakter tot je beschikking. Elk van deze helden heeft zijn eigen unieke gimmick, waardoor het verplichte wisselen ertussen verantwoord moet worden.

Zo kan Knuckles graven en Tails op luchtstromen zweven. Je zou denken dat Sonic het in een dergelijke opzet van zijn kenmerkende snelheid moet hebben, maar zijn vlugge voetenwerk is in geen mijlen te bekennen. Sterker nog, het lijkt erop dat hij zelfs en tikje langzamer beweegt dan zijn kompanen.

Nu had je eerlijk gezegd hoe dan ook niet veel gehad aan een snelle Sonic in Sonic: Boom. Je bent namelijk meer aan het springen en proberen vijanden te raken met de dronken hit collision, zodat je amper kans zou krijgen vaart te maken.

Maar ik kan eindeloos doorgaan over wat Sonic niet heeft in Sonic: Boom, maar dan wordt het alleen een heel saai artikel. In plaats daarvan bespreek ik dan liever tenminste wat het wel heeft: een laserzweep. Hiermee kunnen onze helden aan speciale platformen slingeren en vijandige schilden uitschakelen. Dus we hebben nu Sonicvania?

Ach, waarom ook niet? Sonic: Boom situeert zich immers in een alternatieve versie van het Sonic-universum. Er zou dus geen reden moeten zijn waarom Sanzaru Games vast zou moeten houden aan de gekende weg. Echter, als je dan iets nieuws probeert, doe het dan goed! De keuze om het wisselen van karakters via het touchscreen te laten verlopen, is ronduit absurd en breekt het toch al tergend trage spelverloop nog verder op. Nee, naar een level had ik het wel gezien met Sonic: Boom.

Verwachting

Sega laat al jaren allerlei experimenten toe met hun blauwe egel, en net zoals Sonic: The Werehog en vele andere 'alternatieve' versies van Mario's oude rivaal, zullen fans niet warmlopen voor Sonic: Boom en zal de gameplay ook zeker niet de hartjes van nieuwe spelers winnen.

 Volg redacteur Sil Hendriks op Google+

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner