Super Smash Bros. For 3DS en For Wii U

Super Smash Bros. For Wii U en 3DS
05/12/2014
Beat 'em up
ja
Wii U, 3DS

Als mensen mij vragen waarom ik een Nintendo-console koop, dan kan ik een heel verhaal ophangen over innovatieve gameplay, de nieuwste delen van klassiekers als Mario en The Legend Of Zelda of de kracht van de nostalgie. Maar de reden is veel simpeler: er komt een nieuwe Super Smash op.

Al sinds de originele Super Smash Bros. speelde op de demopods bij het lokale warenhuis, is mijn liefde voor de serie onverminderd groot. Het is vreemd bevredigend om Fox op zijn smoel te slaan met Link die een honkbalknuppel heeft. De karakters worden volledig uit hun verband gerukt, maar tegelijkertijd voelt het zo ontzettend goed.

Bij elke nieuw Super Smash laaien de discussies vervolgens op. Welke karakters gaan het rooster opvullen en van welke nemen we afscheid? Met welke wapens mogen we elkaar dit keer te lijf gaan en in welke stages doen we dat? Nintendo voorziet ons van een regelmatige stroom aan informatie, zodat we niet tot de release hoeven te hunkeren. Wat rest dan aan een preview? Een kritisch oog natuurlijk!

Bij een game als Super Smash Bros. doe je dat voornamelijk door naar de balans te kijken. Een karakter, item of final smash die niet in balans staat met de rest, kan een game van deze strekking ruĂŻneren. En laten we eerlijk zijn, er waren altijd wel karakters die net een tikje beter waren dan de rest.

Met Super Smash Bros. For 3DS en For Wii U lijkt er echter nog wat extra aandacht aan geschonken te zijn, zo bleek al uit uitgebreide video’s over de nieuwkomers, maar ook uit onze speelsessies. Little Mac bijvoorbeeld, is werkelijk een monster als hij je op de grond afranselt, maar eens je in de lucht bent of hem op afstand houdt valt hij reuze mee.

Greninja daarentegen is razendsnel over het veld en kan harde, snelle stoten uitdelen. Zijn Final Smash en reddingssprong vergen echter wat oefening en zijn niet zo effectief als die van sommige collega’s. Over de Wii Fit trainer heb ik dan weer geen oordeel kunnen vellen, aangezien ik haar vechtstijl door mijn eigen kunnen niet goed onder de knie kreeg.

Maar Super Smash Bros. For 3DS en For Wii U brengen meer dan nieuwe karakters. Het veld lag tijdens de matches regelmatig bezaaid met nieuwe wapens die de strijd in jouw voordeel konden beslechten. Hierbij denken we aan het blauwe schild uit Mario Kart, maar ook de kever uit The Legend Of Zelda: Skyward Sword. Ook oude wapens hebben een restyle gekregen en lijken nu in het geheel te passen qua uiterlijk, maar vooral ook qua kracht.

Natuurlijk zijn tien matches (nine wins baby!) niet genoeg om te stellen of Super Smash Bros. het beste deel tot op heden gaat worden, maar de voortekenen stemmen alvast positief. Als we daarbij in achting nemen dat de Wii U en 3DS patches kunnen ontvangen om de balans te verbeteren, en dat de game nog wel even heeft voor het uitkomt, dan zien wij het zonnig in.

Wat nog indrukwekkender was dan de verbeteringen en vernieuwingen in de Super Smash Bros., is hoe soepel de game liep. Karakters lijken over het veld heen te vliegen en zelfs wanneer de chaos een hoogtepunt bereikt, lijkt de Wii U-versie er totaal geen moeite mee te hebben om 60FPS vast te houden. De 3DS-versie leek er echter wel wat moeite mee te hebben, want zowel ik als aanwezige collega’s merkten op dat de snelheid er een tikkeltje onder leed  of dat de graphics net iets minder werden wanneer het echt druk werd op het scherm. De snelheid waarmee ik richting de gamewinkel fiets voor mijn exemplaar zal er echter niet onder lijden.

Verwachting

Eigenlijk had iedereen het al verwacht, maar Super Smash Bros. For 3DS en For Wii U gaat doen wat we willen dat het doet, maar verbetert het weer een beetje ten opzichte van het vorige deel. Met meer karakters, meer levels, meer items en een betere balans dan ooit in prachtig 60 FPS HD op ons beeldscherm, hebben wij niets te klagen. Tenzij je de 3DS-versie hebt natuurlijk, die mag nog iets stabieler draaien.Volg redacteur Sil Hendriks op Google+

Discord

Hot
EnquĂŞte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu
N

Games Headliner