PlayStation Plus: hoe en wat?

Waar online gamen op de Xbox 360 altijd al geld heeft gekost, is het PlayStation Network sinds de launch volledig gratis te gebruiken. Het PlayStation Network wordt dan ook als één van de redenen gezien voor consolegamers om de PlayStation 3 boven de Xbox 360 te verkiezen. Inmiddels strijden het PlayStation Network en Xbox Live al jaren met elkaar, en om de fanatieke PSN gebruikers wat extra’s te bieden, heeft Sony PlayStation Plus bedacht: een extraatje bovenop de huidige features van het PlayStation Network.

Het gerucht ging al maanden de ronde, maar tijdens de afgelopen E3 werd het officieel: Sony komt met PlayStation Plus. De service is voor negentig dagen, maar ook voor 365 dagen aan te schaffen. In het eerste geval zul je €14,99 moeten neerleggen, terwijl je voor een heel jaar €49,99 kwijt bent. De service is vanaf 29 juni beschikbaar in vele Europese landen, waaronder Nederland en België. Om voor jullie de afweging om PlayStation Plus aan te schaffen wat makkelijker te maken, hebben wij de features van PlayStation Plus eens op een rijtje gezet.

De service bevat opgeteld vijf belangrijke features, waarvan je niet zult kunnen genieten als je geen PlayStation Plus aanschaft. De eerste feature is het maandelijks ontvangen van gratis games. Elke maand zul je minstens vier gratis games mogen verwelkomen. Het zal hier om één PSN game, twee Mini’s en één PSone klassieker gaan. Deze games kun je gratis downloaden. Zodra je echter besluit om geen lid meer te zijn van PlayStation Plus, zul je de games niet meer kunnen spelen. Zodra je weer PlayStation Plus aanschaft, zul je de games wel weer kunnen spelen.

Naast de gratis games die je maandelijks ontvangt, krijg je ook veel korting dankzij PlayStation Plus. Elke maand zullen er nieuwe items in de PlayStation Store verschijnen met korting. Verscheidene items zullen een korting van 20% tot 50% toegewezen krijgen, waardoor deze items meteen een aantrekkelijke prijs krijgen. In tegenstelling tot de games die je gratis krijgt, zul je de items die je met korting koopt voor altijd mogen houden en spelen. Naast de kortingen die via PlayStation Plus worden aangeboden, zullen er ook gratis items beschikbaar worden gesteld. Denk hierbij aan speciale avatars en dynamische thema’s. Van beide krijg je er elke maand twee aangereikt. Ook zul je maandelijks een gratis game add-on mogen ontvangen, zoals een uitbreidingspakket. Als gebruiker van PlayStation Plus zul je ook eerder bepaalde demo’s mogen spelen en eerder mogen meedoen aan beschikbaar gestelde bèta’s.

Een speciale PlayStation Plus feature is Full Game Trial. Deze feature bied je de mogelijkheid om een game een uur lang uit te testen, zonder tekortkomingen. Je zult dus niet beperkt zijn tot het spelen van één level, maar kunt een uur lang gewoon je gang gaan. Elke maand zullen er twee games beschikbaar worden gesteld die je een uur lang uit kunt testen. De trophies die je vrijspeelt en de vorderingen in het spel zullen vrijkomen zodra je de volledige game aanschaft. Je kunt dus na het spelen van de game direct naar de portemonnee grijpen en verder gaan waarmee je bezig was.

PlayStation Plus introduceert ook de Automatische Download. Deze functie laat de PlayStation 3 automatisch controleren op updates. Je stelt een tijd in wanneer de PlayStation 3 naar updates moet zoeken. Wanneer dit tijdstip aanbreekt, zal de PlayStation 3 zichzelf automatisch opstarten en zoeken naar updates voor je games, zoeken naar firmware updates en nieuwe demo’s. Deze zal de PlayStation 3 dan binnenhalen en direct voor je installeren. Zodra de console dit heeft voltooid, schakelt het zichzelf uit. De volgende keer dat jij je console opstart, zul je een scherm krijgen met de verrichtingen van je PlayStation 3. Zo hoef je dus nooit meer te wachten op een firmware update of patch.

Dit zijn dus de features van PlayStation Plus. Je zult nu zelf moeten overwegen of je deze functies het geld waard vindt, dat ervoor gevraagd wordt. Hier kun je vinden wat PlayStation Plus de komende twee maanden te bieden heeft. Mocht je tussen 29 juni en 3 augustus je inschrijven voor een jaar PlayStation Plus, dan zul je LittleBigPlanet voor de PlayStation 3 gratis in je brievenbus mogen verwelkomen. Je kunt PlayStation Plus aanschaffen via de PlayStation Store. Dit kan door middel van een creditcard of met de daarvoor bestemde PSN kaarten.

Reacties

Kurt Brunenberg op Zondag 27 juni 2010 om 10:31

Ik ben nog een beetje aan het twijfelen of ik het aanschaf. Op zich haal je het geld er wel gemakkelijk uit. Alleen heb ik al een aantal spellen die de eerste twee maanden gratis worden aangeboden. Automatische updates en spellen proberen voor aanschaf vind ik wel leuke features.

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner