hotness 22
Game setup
News

Vraag aan de redactie: Op welke setup breng jij je meeste uurtjes door?

Een kijkje in de gamerooms van de redactie

Gepost door

Als gameredacteur breng je de nodige uurtjes door achter een PC of spelcomputer. Je moet immers reviews en previews pennen over de meest uiteenlopende games. Daarbij is het wel zo prettig dat dit zo comfortabel en goed mogelijk gebeurt. Ook de schermen, headsets en controllers moeten tip top in orde zijn. Vandaag kijken we wat de redactie heeft staan. Waar gamen ze het meest op en welke apparatuur komt daarbij kijken?

Sander

Hoewel ik altijd het meeste op mijn PS5 heb gezeten, is dit de laatste maanden verschoven richting de PC. Dit doe ik op een voorgebouwde PC, omdat dit in de tijd van aanschaf (COVID) goedkoper was dan zelf bouwen. Het draait op een RTX 3070 en een Intel i7 met een RAM geheugen uitgebreid tot 32 GB. Alle beelden worden bekeken op mijn Philips 32M1N5800A/00 scherm. Een 4K scherm met HDR en 144Hz verversingssnelheid. De randapparatuur is aangevuld met een Steelseries Apex 7 toetsenbord en afgetrapte Roccat Kova+ muis. Communiceren doe ik via mijn Steelseries Arctic 7p+.

Stefan

Gamen doe ik eigenlijk uitsluitend op mijn PlayStation 5, daarnaast heb ik wel een Nintendo Switch, maar deze wordt zo goed als alleen gebruikt door mijn oudste dochter. Waar ik vroeger (15 jaar geleden) nog vooral op de PC speelde, heeft nu in de bank zitten met een controller mijn voorkeur gekregen. Mijn console van Sony is aangesloten op een 65 inch OLED televisie van LG. Wanneer ik de strijd aanga met vrienden gebruik ik daarbij mijn SteelSeries Arctic 7+. Deze combinatie van spulletjes bevalt mij uitstekend!

Peter

Ik speel hoofdzakelijk op een PC. Daar zit een NVIDIA RTX 4070 en de daarbij behorende overige hardware in die daarbij past. Ik speel op twee Full HD beeldschermen die niet al te groot zijn. Ik heb, net als Stefan, een SteelSeries Arctic 7+ die ik gebruik voor geluid. Als ik multiplayer games speel ga ik echter over naar de setup van mijn muziekstudio, want dan kan ik mijn studiomicrofoon gebruiken die een zuiver geluid heeft. Verder ben ik gezegend met een Steam Deck, maar heb ook nog een Nintendo Switch. Mijn PlayStation 5 raak ik eigenlijk alleen nog maar aan om mijn abonnement op PlayStation Plus op te zeggen en voor het zeldzame geval dat ik een exclusive wil spelen, voordat hij op de PC uitkomt.

Sil

Oe daar vraag je me wat. Op welke apparatuur ik speel hangt enorm af van wat ik speel, hetgeen weer gebonden is aan mijn recensietitels en backlog. Soms speel ik de hele maand op mijn Steam Deck of PlayStation Portal, terwijl ik ook soms constant mijn Valve Index op het hoofd heb. De meeste tijd breng ik echter door in mijn mancave, hangend in een luie recliner met daar drie schermen en 45 spelcomputers. Vergis je echter niet, dit is niet een setup zoals bij PC. De verschillende schermen zijn voor verschillende devices. Ik ga mijn NES immers niet aansluiten op een 65” LG3CX en mijn PS5 niet op de oude CRT.

Mario

Ik speel hoofdzakelijk op de PS5, die aangesloten zit op een Samsung au8070 50" tv en een soundbar (de Q6T serie). En voor de multiplayer games en het recorden van mijn stem voor YT filmpjes gebruik ik de Pulse 3D headset. Mijn PC draait ook wel overuren op een aftandse Monitor die eigenlijk al te oud is en mijn toetsenbord begint ook op leeftijd te raken (dat overigens een Mad Catz V.7 is). De muis is een Medion Erazer. De specs van de PC zelf zijn een AMD Ryzen 5 5600X cpu , een RTX3060 (12GB) en 16 GB werkgeheugen. Voor het geluid heb ik een Logitech G432 (met schurft). Ohja, de Meta Quest 3 zit ook vaak op mijn PC aangesloten. Switch gebruik ik (zelden) in handheld modus.

0 reacties op "Vraag aan de redactie: Op welke setup breng jij je meeste uurtjes door?"