hotness 23
Switch 2 Cover
News

Nog meer details over de Switch 2 komen bovendrijven

Het klinkt allemaal aannemelijk

Gepost door

Mobapad, een fabrikant van videogame-accessoires, is naar buiten gekomen met nieuwe details over de Nintendo Switch 2. Dit is opvallend, omdat de kans dat het deze informatie via Nintendo zelf heeft bemachtigd klein is.

Om bij het begin te beginnen: de informatie die Mobapad heeft vrijgegeven, sluit aan op de informatie we vorige week al deelden na aanleiding van een artikel van Vandal. Die zei dat de Switch 2 (tijdelijke naam) magnetische Joy-Cons zou hebben en een scherm van 8'' zou krijgen.

Wat we toen niet wisten, is hoe randapparatuur van de huidige Switch zou werken met diens opvolger, waarbij specifiek de huidige Joy-Cons een vraagteken waren. Volgens Mobapad kun je die nog steeds gebruiken, maar wel enkel draadloos. Logisch, daar het railsysteem van de huidige Switch niet onderdeel zou zijn van diens opvolger. De nieuwe Joy-Cons daarentegen zouden een derde knop aan de linker- en rechterzijde krijgen als aanvulling op de ZR-, ZL-, R- en L-knoppen.

Terugkomend op het scherm, zou deze in handheldmodus draaien op 1080p. Dat klinkt misschien laag, maar op een draagbaar scherm zie je details natuurlijk wel minder goed en kun je discussiëren over het nut van een hogere resolutie. In docked mode zou die overigens wel 4K halen, waarmee die meer in lijn komt met de huidige standaarden in gaming.

Tenslotte moeten we het natuurlijk hebben over games. Als Mobapads bronnen de waarheid spreken, zal de Switch 2 alle reguliere Switch-titels kunnen draaien, zowel digitaal als fysiek. Dit zou passen bij Nintendo's beleid, daar de Gameboy-lijn, DS, 3DS, Wii en Wii U ook al enige vorm van backwards compatibility hadden. Maar tot Nintendo zelf eindelijk zijn mond opent, moeten het zoutpotje paraat houden.

0 reacties op "Nog meer details over de Switch 2 komen bovendrijven"