hotness 0
World of Warcraft
News

NetEase haalt het standbeeld van een World of Warcraft-Orc neer

Ze zijn boos over het sluiten van de WoW servers in China

Gepost door

NetEase, de organisatie achter de servers om World of Warcraft te spelen in China, heeft het standbeeld van de WoW-Orc omver gehaald. De reden is een geschil tussen NetEase en Activision Blizzard, waardoor de laatste heeft besloten om de servers voor de MMORPG in China weg te halen.

Om een MMORPG te kunnen draaien zijn servers nodig. De speler logt in en kan vervolgens op de server spelen met en tegen andere spelers. Zonder deze grote parken vol met peperdure en complexe hardware is het simpelweg niet mogelijk om de game te spelen. Het komt er dan ook op neer dat bijna een zevende deel van de wereldbevolking al heel snel niet meer deze grote game kan spelen.

NetEase biedt voor Activision Blizzard servers beschikbaar in China, zodat daar de game gespeeld kan worden. Ook heeft NetEase de infrastuctuur geleverd om de games van de grote publisher te kunnen kopen. Diverse Blizzard titels zullen binnenkort in China niet meer verkocht kunnen worden.

Vanaf 23 januari kan WoW niet meer gespeeld worden. Wanneer andere titels niet meer verkocht kunnen worden, is niet geheel duidelijk. Activision Blizzard is met andere partijen in overleg om zo snel mogelijk Chinese gamers weer van games te voorzien.

Het YouTube-kanaal van de influencer AsmonGold heeft een video getoond over het vernietigen van het beeld. Uit deze video kan de conclusie worden gehaald dat dit een enorm beeld moet zijn.

0 reacties op "NetEase haalt het standbeeld van een World of Warcraft-Orc neer"