Tatoeëerder klaagt voor de tweede keer Take-Two aan

NBA 2K18
19/09/2017
Sport
ja
PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360

Solid Oak, een Amerikaanse tatoeëerder, klaagt Take-Two voor de tweede keer aan voor schending van zijn copyright. En net zoals de vorige keer heeft hij zijn pijlen gericht op 2K Games' NBA-serie.

Concreet gaat zijn aanklacht deze keer over NBA 2K18, waarin verschillende spelers te zien zijn die versierd zijn met zijn inktkunstwerken. Onder andere LeBron James en Kobe Bryant kozen ervoor om hun vel door Oak te laten bewerken, hetgeen logischerwijs dus ook te zien is in NBA 2K18. De artiest is echter niet zo blij met de gratis publiciteit.

Wie een tattoo van Solid Oak wilt moet namelijk een overeenkomst tekenen, waarin staat dat hij als de originele maker alle rechten blijft behouden, waaronder copyright. 2K Games zou die in zijn ogen schenden door de tatoeages virtueel na te maken zonder hem daarvoor te vergoeden. Hij eist daarom een forse schadevergoeding van 2K Games' moederbedrijf. Of die gaat krijgen is echter de vraag.

Zoals al werd aangehaald, heeft Oak eerder deze aanklacht ingediend, toen betreffende de gehele NBA 2K-serie. De rechter oordeelde toen echter in zijn nadeel, toen die stelde dat er geen sprake was van copyrightschending. De kans is dan ook groot dat ook deze zaak met een sisser afloopt.

Bron: GameQuarter

Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner