hotness 0
News

GQ Awards 2010 - Deel III

Gepost door

Er is weer een jaar voorbij en dat betekent dat we prijzen mogen verdelen. In 2010 hebben vele ontwikkelaars weer gezwoegd om topgames te maken en dat betekent dat er weer enkele ware pareltjes en bengeltjes op de markt zijn gebracht. Aan ons de schone taak om uit de berg met games die games uit te kiezen die een vermelding waard zijn. Vandaag komt het derde deel van de GQ Awards aan bod.

Beste game voor de PSP

Genomineerden: God of War: Ghost of Sparta, Metal Gear Solid: Peace Walker, Valkyria Chronicles, Kingdom Hearts: Birth by Sleep en Silent Hill: Shattered Memories.

De winnaar is: God of War: Ghost of Sparta

Ready At Dawn heeft het nog maar eens voor mekaar gekregen. Na hun eerste ervaring met Chains of Olympus op de PSP weten ze te bewijzen dat de PSP weldegelijk een goede handheld kan zijn. Ze leveren de bloedstollende actie af die de serie kenmerkt en zorgen voor enkele nieuwe elementen, waardoor de game toch nog fris aanvoelt. Kratos mag dan wel al heel wat veldslagen meegemaakt hebben. Hij blijft nog steeds presteren op topniveau en verdient deze prijs dan ook terecht.


 

Beste game voor Nintendo DS

Genomineerden: Super Scribblenauts, Professor Layton en de Verloren Toekomst, Pokémon Heartgold & Soulsilver, WarioWare D.I.Y. en Dragon Quest IX

De winnaar is: Professor Layton en de Verloren Toekomst.

De afgelopen drie jaar verscheen er standaard een Professor Layton-game. De games zijn alle drie erg goed, maar het laatste deel doet er een schepje bovenop. Dat heeft vooral met het goede verhaal te maken. Deze is namelijk nog meeslepender dan die uit de voorgaande delen. Daarnaast zijn er enkele handigheidjes toegevoegd en zijn de puzzels natuurlijk weer om te smullen. Layton en Luke laten hiermee Pokémon achter zich in de strijd om de awards. In de nabije toekomst komt er nog een aantal games uit met de professor in de hoofdrol. Voor de Nintendo 3DS gaat hij zelfs samenwerken met Phoenix Wright. Zien we de professor volgend jaar weer terug met een award?

Beste muziek

Genomineerden: DJ Hero 2, Guitar Hero: Warriors of Rock, Rock Band 3, Guitar Hero: Greatest Hits en SingStar Queen.

De winnaar is: DJ Hero 2

Een keuze die niet zo moeilijk was om te maken dit jaar. Na al die valse stemmen en gitaargeweld te horen, wist Activision onze oren nogmaals te verrassen met een nieuwe DJ Hero. Dankzij het mengpaneel werd je weer een totaal nieuwe ervaring geserveerd. Ook is de tracklist zeker de moeite waard als je weet dat elke song speciaal voor deze game gemixt is. Welklinkende namen als A-Track, DJ Shadow en Tiësto zelf werkten mee aan de mixes om jou de leukste DJ-ervaring te geven op console. Zelfs ware rockfans kon DJ Hero 2 overhalen om enkele DJ moves uit hun mouwen te halen.

Slechtste game

Genomineerden: Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 1, Dead or Alive Paradise, Saw 2: Flesh and Blood, Prison Break: The Conspiracy en Quantum Theory.

De winnaar is: Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 1

Jammer genoeg is er ook elk jaar weer een game (en zelfs meerdere) dat de laser van je console nooit zou mogen zien. Dit jaar is de keuze gevallen op Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 1. Ondanks een goede film, kon de game die helemaal niet evenaren. Omdat er zo weinig actie in de film te zien was, probeerde Electronic Arts tevergeefs wat spannende momenten in te bouwen. Tevergeefs. Daarbovenop zaten de controls niet erg snor en werden er geen stemmen opgenomen van de werkelijke acteurs in de film.

0 reacties op "GQ Awards 2010 - Deel III"