hotness 0
News

PlayStation Plus Collection | Ranked by Press

Gepost door



Wanneer jij donderdag 19 november een PlayStation 5 in bezit hebt (wat al een hele klus is!), is het even zoeken naar welk spel je wilt spelen. Er is een select aantal launchtitels, maar om daar niet alleen op terug te kunnen vallen, lanceert Sony de PlayStation Plus Collection. Een selectie aan twintig PS4-titels die je, al dan niet met verbeterde prestaties, kunt spelen op jouw gloednieuwe PlayStation 5. Deze games zijn door de jaren heen al gepokt en gemazeld. Je weet precies wat je er aan hebt. Deze lijst geeft je een overzicht van de titels in de PS Plus Collection, gerangschikt volgens het algemene oordeel van de pers!

20.   Days Gone – 71 op Metacritic


We beginnen op de laatste plek. Een titel met toch een aardige score van 71 gemiddeld. Days Gone was een titel met veel potentie, maar uiteindelijk kon de RPG niet overtuigen. De game kende grafisch wat mankementen en scoorde op veel vlakken zeker een dikke voldoende, maar goed is iets anders. De game, waarin je in een post-apocalyptische wereld afstruint op zoek naar antwoorden over onder andere je verdwenen vrouw, is op veel vlakken zeker vermakelijk. Een titel die daarom dus nog altijd mooi meegenomen is in deze gratis collectie.

19.   Final Fantasy XV Royal Edition – 77 op Metacritic


Lang hebben we moeten wachten op de komst van het vijftiende deel van de Final Fantasy-serie. En toen het kwam...stelde het ontzettend teleur. De pacing werd gehekeld en het verhaal van prins Noctis en zijn vrienden werd bekritiseerd omdat er gaten in het verhaal leken te zitten. De Royal Edition bevat meerdere DLC’s die deze gaten opvullen en voelen als segmenten die in het oorspronkelijke verhaal hadden moeten zitten. Wat dat betreft krijg je dus de beste versie op je PS5 voorgeschoteld. Maar zoals de score al aangeeft, is het zelfs dan niet héél indrukwekkend, daar het verhaal van deze boyband zelfs nu niet af voelt...

18.   Call of Duty: Black Ops III – Zombie Chronicles Edition – 78 op Metacritic


Met Call of Duty haal je normaal gesproken nooit een echte miskoop in huis. Het spel scoort altijd wel een voldoende, maar je kunt er wel eens hogere verwachtingen van hebben gehad, waardoor het een miskoop leek. Call of Duty: Black Ops III – Zombie Chronicles Edition is een spel uit 2017, waarin de grenzen tussen de mensheid en technologie compleet vervagen. Het spel bevat naast de volledige basisgame ook acht geremasterde Zombies-maps van het originele verhaal en enkele bonussen als twintig flesjes Liquid Divinium en wapencamo’s.

 17.   Detroit: Become Human – 78 op Metacritic


Met titels als Heavy Rain en Beyond: Two Souls heeft David Cage zich neergezet als een schrijver die goed gedijt in spellen die voornamelijk bestaan uit quick time events. Meer dan dat probeert hij echter ook om spelers te prikkelen met lastige vragen. Want hoe goed moet AI worden voor het als échte intelligentie mag worden gezien? Heeft een androïde dan ook gevoelens? En daarmee rechten? Hoe je daarop antwoordt bepaalt je ervaring. En als je die ervaring nog niet hebt gehad kun je je geluk op. Detroit: Become Human was immers al op PS4 een visueel spektakel.

16.   Until Dawn – 79 op Metacritic


In 2015 ontwikkelde Supermassive Games, een tot nog toe relatief onbekende ontwikkelaar, de horrortitel Until Dawn, waarin een groep jongeren afreist naar een chalet in het bos. Wanneer ze een wrede grap uithalen, verdwijnen twee dames vrij plotseling en zelfs een jaar na dato zijn ze niet gevonden. Het avontuur speelt zich in de wintertijd af in het afgelegen Blackwood Pines, waar de meest onnavolgbare gebeurtenissen elkaar in een rap tempo opvolgen. Het spel blinkt uit in het voorschotelen van verschillende verhaallijnen. Elke keuze die je maakt heeft namelijk verregaande gevolgen voor de rest van het spel. Een echte aanrader wanneer je het met een paar vrienden speelt.

15.   inFamous: Second Son – 80 op Metacritic


Maak plaats Cole, je verhaal is voorbij. Na twee succesvolle games op PS3 kon de (anti)held het veld ruimen voor een nieuwe held: Delsin. In tegenstelling tot Cole had hij echter zelf geen krachten. In plaats daarvan kan hij de gaven van andere mensen als hem absorberen, hetgeen hij inzet om een dictatoriaal regime omver te werpen. Gaat de PS5 een derde held introduceren? Wij zijn heel benieuwd. Tot die tijd kun je in ieder geval met deze titel aan de slag!

14.   Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – 80 op Metacritic


Crash Bandicoot wordt gezien als een van de klassieke platformhelden van de originele PlayStation en wordt doorgaans in één adem genoemd met Spyro. De roep voor een HD-collectie was dan ook al tijden groot. Na een verrassingsonthulling op E3 kwam die collectie er en bleken de eerste drie Crash-games nog moeilijker dan dat we ons herinnerden. Niet dat dat ons tegenhield overigens...

13.   The Last Guardian – 82 op Metacritic


Kon The Last Guardian na herhaaldelijk uitgesteld te zijn de hype waarmaken? Zou het een waardige opvolger zijn van iconische culthits als Ico en Shadow of the Colossus? Volgens de meeste spelers niet. Wat het wel was, was een ontroerend verhaal over een jongen en zijn hond-vogel-monster-ding en de band die ze samen hebben.

12.   Mortal Kombat X – 83 op Metacritic


Het is jammer dat men voor deze collectie niet heeft gekozen voor het nieuwste deel in de serie, Mortal Kombat XI, maar volgens een zeker gezegde mag je een gegeven paard niet in de bek kijken. Ga daarom aan de slag met de tientallen vechters van dit tiende deel en doe het daar. Er zijn immers meer dan genoeg fatalities waarin een losgetrokken kaak een rol speelt. O, en ondertussen is er iets van een verhaal met een timeskip enzo.

11.   Ratchet & Clank – 85 op Metacritic


Ratchet & Clank op de PlayStation 4 betekende een reboot van de serie met een gelijknamige film erbij. Vaak zijn filmgames niet om over naar huis te schrijven, maar ontwikkelaar Insomniac Games weet en deed wel anders. Net als alle Ratchet & Clank-titels levert deze uitgave ook weer het nodige platformplezier en kun je met de meest idiote wapens je vijanden te lijf gaan.

10.   Resident Evil 7: Biohazard – 86 op Metacritic


Er zijn van die games die je trekken en waarvan je achteraf zegt: ‘’Had ik dit maar niet gedaan.’’ Dat was een ervaring die ik had bij Resident Evil 7: Biohazard. Niet omdat het spel niet goed was. Integendeel; het was steengoed. Maar wanneer ik mij onderdompelde in de VR-versie van het spel, scheet ik zeven kleuren stront en kon ik niet meer slapen. Oké, zo erg was het misschien niet, maar Resident Evil 7: Biohazard deed er alles aan om je de stuipen op het lijf te jagen en slaagde hier bij veel mensen in. Een welkome horrortitel in deze collectie.

9.       Fallout 4 – 87 op Metacritic


De hype was groot toen Bethesda voor het eerst hintte naar de komst van Fallout 4. Fallout 3 was al behoorlijk oud en hoewel New Vegas in de tussentijd was verschenen, kwam deze niet van Bethesda Game Studios, maar van Obsidian. Het publiek ging dan ook uit zijn dak toen het spel uit de doeken werd gedaan op de E3. Ondertussen is het spel al wat jaartjes uit en weten we dat het het verhaal vertelt van een ouder die zijn of haar kind weggerukt ziet worden voor zijn of haar ogen en vervolgens ontwaakt in de post-apocalyptische toekomst. Het is aan jou om je jongen terug te vinden terwijl je raiders, mutanten en Deathclaws van je af slaat.

8.       Batman: Arkham Knight – 87 op Metacritic


Ontwikkelaar Rocksteady Studios heeft Batman in 2009 weer op de kaart gezet met de release van Batman: Arkham Asylum. Met het vervolg Batman: Arkham City wist de studio eveneens hoge ogen te gooien en ook Batman: Arkham Knight was een regelrechte hit. Onder andere de intrede van de Batmobile die je van de ene naar de andere kant van de stad laat rijden, was een veelgevraagde feature. De lancering van het spel verliep niet geheel vlekkeloos, met name op de PC, maar middels patches is het spel inmiddels heel stabiel, zeker op de PlayStation 4 waar deze collectie op gebaseerd is.

7.       Battlefield 1 – 89 op Metacritic


In Battlefield 1 werden we in 2016 meegenomen naar de Eerste Wereldoorlog, wat verschrikkelijk veel slachtoffers heeft geëist. De loopgravenoorlog stond bol van de barre omstandigheden en de intreding van gas als wapen. Het spel laat je een belangrijke rol spelen in deze oorlog, waarbij je persoonlijke verhalen volgt in de episodes singleplayer. Daarnaast bevat de game ook een multiplayer zoals we dat van de franchise gewend zijn. Gigantische en episch.

6.       Monster Hunter: World – 90 op Metacritic


Monster Hunter: World is de populairste Monster Hunter-game in jaren en is grotendeels verantwoordelijk voor de stortvloed aan Monster Hunter-media die momenteel onderweg is. En het is niet moeilijk om te zien waarom. Niet enkel is de game een stuk toegankelijker gemaakt voor nieuwkomers, maar ook veteranen zullen genoeg nieuws zien dankzij nieuwe manieren om terrein te overbruggen en monsters die elkaar te lijf gaan. Bovendien verschijnt er nog steeds nieuwe content voor de game, die niet zelden gratis is.

5.       Bloodborne – 92 op Metacritic


In 2015 stapte ontwikkelaar From Software even af van titels als Demon’s Souls en Dark Souls. Alhoewel, heel ver van deze titels lag Bloodborne niet verwijderd. Evenals de Souls-franchise is Bloodborne een onvergefelijke RPG, waarin je al je zintuigen scherp moet houden om het tot de eindstreep te halen. In de oude, grimmige stad Yharnam ga je op zoek naar antwoorden op de eeuwige vloek die een inheemse ziekte door de straten van Yharnam verspreid. De grafische pracht van het spel laat je verdwalen in een wereld waar je liever niet in zou willen verdwalen. Combineer dat met gameplay waarbij je op de seconde moet timen om niet een kopje kleiner te worden gemaakt, en je hebt een spel om je vingers bij af te likken.

4.       Persona 5 – 93 op Metacritic


Geliefd als misschien wel de meest stijlvolle game aller tijden en de opvolger van het uiterst succesvolle Persona 4: Golden: dat is Persona 5. Ga met een groep problematische tieners nog problematischere volwassenen te lijf door hun ziel te verkennen als een soort doolhof en de fysieke manifestaties van hun gevoelens te lijf te gaan. Let echter wel op: dit is niet de Royal-versie van het spel, hetgeen betekent dat je de nodige content mist

3.       Uncharted 4: A Thief’s End – 93 op Metacritic


Uncharted 4: A Thief’s End is het laatste kunstje van hoofdrolspeler Nathan Drake. Samen met zijn broer Sam gaat hij op zoek naar de verloren schat van Henry Avery, dat zich in het piratenparadijs van Libertalia moet bevinden. Een grafisch huzarenstukje dat je vanwege de kleurrijke bossen van Madagaskar op het puntje van je stoel laat zitten. Koop er voor je gemak nog de Nathan Drake Collection bij, dan kun je het hele avontuur nog eens beleven!

2.       God of War – 94 op Metacritic


Deze reboot van de serie brengt hoofdrolspeler Kratos naar het koude noorden. Samen met zijn zoon, die hij continu ‘boy’ noemt, komt hij al snel in de problemen wanneer Kratos’ reputatie hem vooruitsnelt. Zijn Blades of Olympus hebben plaatsgemaakt voor een gigantische bijl, waarmee hij de mythische Noorse wezens een kopje kleiner maakt. De reboot werd met luid gejuich ontvangen vanwege het verhaal, de gameplay en de graphics. Met de komst van God of War: Ragnarok in 2021 is deze titel eigenlijk een verplichting!

1.       The Last of Us Remastered – 95 op Metacritic


Het is op z’n minst speciaal te noemen dat een oorspronkelijk PS3-spel momenteel de hoogst scorende PS4-game is in de PlayStation Plus Collection. In deze remaster van Naughty Dog wordt het verhaal van Ellie verteld, die immuun blijkt zijn voor een verschrikkelijk virus. Ze is de enige hoop voor de mensheid en moet daarom door smokkelaar Joel naar een medische faciliteit worden begeleid, maar dit loopt verre van op rolletjes.

Het verhaal van deze game is meeslepend en staat als een huis. Grafisch gezien was het al een uitschieter op de PS3, maar met deze remaster krijg je onder andere betere textures en een hogere framerate voor je kiezen. Ongetwijfeld wordt The Last of Us: Part 2 op de PS5 ook nog van een flinke update voorzien, zodat  je met de franchise alleen al flink wat uurtjes kunt doorbrengen!

0 reacties op "PlayStation Plus Collection | Ranked by Press"