De opkomst van social media heeft de wereld in beweging gebracht. Het heeft ons mooie dingen opgeleverd, maar zeker ook dingen waar we dagelijks last van hebben. Niet voor niets werd Facebook-oprichter Mark Zuckerberg onlangs in een rechtszaal nog gevraagd om excuses te maken aan jongeren die mentale problemen hebben gekregen door de sociale platformen. Ook games en ontwikkelaars kennen de voor- en nadelen van de online wereld. Social media kan je game maken of kraken. Wegen de pluspunten op tegen de minpunten?
Sander
Ik denk dat onder aan de streep de voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Toen er nog weinig online te vinden was, was je afhankelijk van programma's op tv of magazines die doorgaans gedegen onderzoek deden of een game wel of niet het spelen waard was. Nu kan iedereen met internet een mening verkondigen, ongeacht of de game wel of niet is gespeeld. Mensen zijn van nature kuddedieren en wanneer een groep start met het bashen van een game, is de kans groter dat mensen zich aansluiten. Ze raken bevooroordeeld. Dit werkt ook andersom: wanneer een groep mensen zich meteen lovend uit laat, is de kans groter dat anderen volgen. Ik denk echter dat dit effect veel minder vaak in werking treedt dan andersom, dus mijn conclusie is negatief.
Sil
Ik denk dat het afhangt vanuit welk perspectief je het bekijkt. Voor de bedrijven, die de platformen voor marketing gebruiken, is het sneller en goedkoper dan bijvoorbeeld adverteren op TV. Voor de individuele ontwikkelaars is het echter een nachtmerrie geworden. Doxxing, doodsbedreigingen en aanvallen op geliefden zijn geen zeldzaamheid meer en laten zien hoe giftig mensen zijn onder bescherming van anonimiteit. Over de velen lekken en spoilers heb ik het dan niet eens gehad.
Mario
Eerlijk gezegd vind ik social media in zijn geheel een slecht iets. Tuurlijk heeft het ook wel een pluspunt, want je kan je publiek makkelijker bereiken en dat is helemaal mooi. Maar de keerzijde is dat je publiek jou ook makkelijker kan vinden en als je ook maar één ding fout doet, is de kans groot dat je dan op social media verrot wordt gescholden of nog erger: doodsbedreigingen krijgt. En ik vind dat je best kritiek mag hebben op een bedrijf, maar als je de medewerkers van het bedrijf persoonlijk gaat lastig vallen en/of bedreigen dan ga je te ver en ja, ik denk echt dat social media dat soort zaken alleen maar erger heeft gemaakt. Zeker aangezien je op de meeste social media platforms anoniem kan zijn (of onder een valse naam negatieve dingen gaat lopen roepen).
Peter
Ik had een heel epistel geschreven met een ander geluid dan de rest, maar ik kan niet anders zeggen dat ik het met het meeste wat ik heb gelezen eens ben. Ik vind echter wel dat het aan de ontwikkelaars is om hun boodschap beter te brengen. Ik zie te vaak dat bedrijven hun spullen aan de man brengen met valse beloftes over hoe hun game eruit gaat zien. Dit levert nog weleens een verkeerd beeld. Als mensen dan 80 euro neerleggen voor een game die niet is wat er is belooft, snap ik dat er wat commotie is. Bij bedreigingen ligt bij mij wel een grens. Dat doe je gewoon niet. Nooit.
0 reacties op "Stelling van de maand: Social Media is meer een vloek dan een zegen voor games en ontwikkelaars"
Gelieve eerst in te loggen of te registreren om een reactie te plaatsen a.u.b.
Log in of registreer hier