hotness 0
News

Top 5: Exclusives van Sony

Gepost door

Sony Computer Entertainment draait al een tijdje mee. Met de PlayStation veroverde het bedrijf de harten van vele gamers. Inmiddels zijn er drie PlayStation consoles verschenen. Daarnaast is de PlayStation Portable ook al in meerdere vormen op de markt gebracht. In al die jaren heeft Sony natuurlijk vele exclusives uitgegeven, games die enkel op de platformen van Sony verschenen. De afgelopen weken heeft heel de redactie zitten wikken en wegen over de top vijf PlayStation exclusives, en dit is het eindresultaat:

5. Uncharted: Drake’s Fortune

Nee, deze game is geen oude klassieker. Uncharted: Drake’s Fortune verscheen in 2007 op de markt en maakte alle hoge verwachtingen waar. De schattenjager Nathan Drake is op zoek naar El Dorado, maar onderweg moet hij, samen met Victor Sullivan en Elena Fischer, vele gevaren trotseren. Uncharted: Drake’s Fortune is een grafisch pareltje en bevat een verhaallijn waar je u tegen zegt. Daarnaast staat de gameplay van Uncharted: Drake’s Fortune als een huis. Met veel klim en klauterwerk zul je het spel moeten uitspelen, waar er tussendoor ook nog enkele hevige vuurgevechten plaatsvinden. Uncharted: Drake’s Fortune heeft Sony veel goeds gedaan en mede daarom verdient de game een plekje in onze top vijf.

4. God of War III

Er zullen weinig mensen zijn met een PlayStation verleden die nooit van Kratos hebben gehoord. De Ghost of Sparta is al vele jaren één van de trekpleisters voor Sony’s consoles en na God of War I en II stond iedereen dan ook te popelen om het derde deel te spelen. God of War III kwam begin dit jaar uit en heeft de torenhoge verwachtingen waargemaakt. De lange ontwikkeltijd die de studio voor de game heeft uitgetrokken blijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. God of War III is de meest brute hack ’n slash game die wij ons konden herinneren en met de Griekse mythologie als inspiratie is God of War III een game die zijn weerga niet kent. De puzzels waren weer van een ouderwets goede kwaliteit en de sfeer was weer goddelijk. Het één voor één uitmoorden van de Goden op Mount Olympus was één van de meest plezierige bezigheden die wij hebben mogen meemaken.

3. Killzone 2

Jawel, deze top vijf kent naast de taal ook nog een ander Nederlands tintje. In 2009 kwam de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games met Killzone 2: een game waar heel de wereld halsreikend naar uitkeek. Met een budget waar filmproducenten van mogen dromen mocht de ontwikkelaar de beste FPS maken die ooit heeft mogen bestaan. Killzone was een succes op de PlayStation 2, maar deze game moest een nieuwe standaard zetten, zowel op het gebied van FPS als op het gebied van graphics. Toen wij in februari 2009 aan de slag mochten met de game, wisten we al dat we goud in handen hadden. De gameplay was wennen, maar tegelijkertijd had het wel iets nieuws. Daarnaast mocht er geen twijfel over bestaan dat Killzone 2 grafisch van ongekend niveau was. Naast de uitstekende singleplayer was men achter de schermen ook erg te spreken over de multiplayer, waarin de keuze van verschillende klassen voor tactische hoogstandjes konden zorgen. De oorlog met de Helghast was voor ons dan ook een hele plezierige en vooral brute ervaring.

2. Heavy Rain

David Cage had gelijk. Heavy Rain was een erg risicovol concept en de game zou weleens één grote flop kunnen worden, maar dat werd het niet. Veel gamers liepen warm voor het verhaal van de Origami killer. Heavy Rain bestaat uit een concept dat nog nooit eerder is vertoond. Het doorlopen van een verhaallijn met quick-time-events is iets unieks. Niet voor niets vreesde ontwikkelaar Quantic Dreams voor een flop, terwijl het stiekem hoopte op een ongekend succes. Wat Heavy Rain mede zo succesvol maakte, was het feit dat er meerdere eindes aan de game vastzaten. Één keer de game uitspelen was dus eigenlijk niet genoeg. Ok, de moordenaar stond vast, maar wat er daarnaast allemaal gebeurde, wie er aan het einde van de game nog in leven waren, was altijd maar de vraag. Heavy Rain sleurt je volledig mee in een verhaallijn en laat je niet meer los. Heavy Rain is in onze ogen dan ook de game met misschien wel de beste verhaallijn ooit, en misschien ook wel de meest intense beleving ooit.

1. Uncharted 2: Among Thieves

Het is u misschien al opgevallen dat er geen enkele oude klassieker te vinden is in onze top 5. Onlogisch, omdat de spellen vroeger van een veel betere kwaliteit waren, zo zullen sommige van jullie beweren. Logisch, omdat de spellen van tegenwoordig technisch veel beter in elkaar zitten. Het grootste gedeelte van de redactie was het er over eens dat Uncharted 2: Among Thieves de beste PlayStation 3 exclusive van het moment is. Deel één was al goed, maar deel twee is nog veel beter. In Uncharted 2: Among Thieves gaat Nathan Drake achter de schat van Marco Polo aan. Dit keer is het spel van een nog hoger grafisch niveau. Een niveau dat op de dag van vandaag nog niet geëvenaard is. De gameplay is ten opzichte van het eerste deel geoptimaliseerd en een multiplayer waar je u tegen zegt maakt de game helemaal compleet. Niet voor niets heeft de game ontzettend veel awards binnengesleept. Uncharted 2: Among Thieves is een game die iedere PlayStation 3 bezitter in huis moet hebben, en is daarom de verdiende leider van onze top 5.

0 reacties op "Top 5: Exclusives van Sony"