Castle Morihisa onthult, verschijnt al heel spoedig

Marketingcampagnes opereren meestal op basis van maanden. Een reveal komt doorgaans meer dan een jaar van tevoren en voert langzaam kool aan het vuur van de hypetrain.

Maar net als de ninja die je kunt spelen in het spel, komt Castle Morihisa plotseling uit de schaduw om toe te slaan. De in Japan gesitueerde roguelike deck builder werd immers pas vandaag onthuld, maar komt op 10 februari al naar Nintendo Switch en Steam.

In deze titel mogen spelers in de huid van een van vier helden (monk, samurai, onmyoji & ninja) zich een weg banen door het Japan van vroegen, terwijl ze vechten met burgers onder invloed van kwade krachten en youkai die rechtstreeks uit Japanse folklore zijn gestapt. Gebruik je kaarten om combo's te maken en de willekeurig samengestelde obstakels te overwinnen...of faal en begin weer van voor af aan. Het blijft immers een roguelike.

Gelukkig is actie voor niets. Spelers kunnen tussen runs door upgrades en kaarten kopen om zichzelf te verbeteren. De aanhouder wint dus zeker...maar zal wel moeten leren dat gepaste spoed zelden goed is.

''Castle Morihisa's honderden kaarten, unieke karaktergebonden vaardigheden en door folklore ge├»nspireerde wereld mengen zich tot een verrukkelijk uitdagende en enorm belonende ervaring,'' schrijft Zhenghang Cai van ontwikkelaar Smokingbear Studios, de Game Producer van Castle Morihisa. ''Door deck building-systemen en roguelike design-elementen te combineren, geloven we dat spelers met ongeduld op hun kans wachten om naar Castle Morihisa te marcheren op Nintendo Switch en PC op 10 februari.''

Op die datum verschijnt de game op die platformen voor € 12,49, al geldt een 10% launch korting in de eerste week. Het spel zal speelbaar zijn in Engels, Japans, Frans, Spaans, Russisch, Duits en zowel traditioneel als versimpeld Chinees.


Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. GameQuarter wordt niet betaald of op andere wijze gecompenseerd voor het plaatsen van dit bericht, maar doet dit wel op verzoek van een van onze relaties. Zij hebben geen inspraak gehad in de inhoud ervan.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner